Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Epic Games Store απέκτησε reviews από το OpenCritic

Το Epic Games Store απέκτησε reviews από το OpenCritic

Wednesday, 15 Jan 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Νικόλαος Κεχαγιάς  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4d/25/1f/epic-games-store-open-critic-57-1579121575.jpg
 

Το Epic Games Store απέκτησε reviews από το OpenCritic

Θα εμφανίζονται στο site μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου.

Το Epic Games Store διόρθωσε μία από τις σημαντικές παραλείψεις με το λανσάρισμα του site, καθώς δεν δίνονταν αρχικά η δυνατότητα για reviews από χρήστες ή δημοσιογράφους αντίστοιχα.

Στην πορεία αυτό διορθώθηκε και πλέον βλέπουμε αρκετά games του Epic Games Store να έχουν πλέον reviews από το OpenCritic. Σε αντίθεση με το σύστημα του Steam, στο Epic Games Store δε δίνεται η δυνατότητα για reviews από χρήστες. Επιπρόσθετα, τα reviews των κριτικών περνούν από λογοκρισία ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο site να μην αναρτήσει τη συνολική βαθμολογία αν το επιθυμεί.

Παρόλο που θα περίμενε κανείς πως η Epic Games θα αναρτούσε μόνο τις θετικές κριτικές, ωστόσο το site επιλέγει να εμφανίσει και αρκετές από τις αρνητικές. Αρχικά τα World War Z και Darksiders 3 εμφάνιζαν την ίδια βαθμολογία των κριτικών και στο site, η οποία ήταν πενήντα ένα. Συγκεκριμένα στο Darksiders 3 εμφανίζονταν τρία reviews, όλος περιέργως θετικά και τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με την υποδοχή που είχε από τους reviewers γενικότερα. Το χαμηλό σκορ ήταν ακόμη ορατό, όμως από κάτω φαινόταν ένα review πέντε αστέρων, μαζί με μία βαθμολογία 7/10 και ένα review με 3.5 αστέρια. Σήμερα, ανοίγοντας τη σελίδα του OpenCritic οι βαθμολογίες ποικίλλουν και υπάρχει και μία με σκορ 2/10. Σερφάροντας στο Epic Games Store διαπιστώνουμε πως πλέον διαθέτει στους αναγνώστες όλα τα reviews, χωρίς να λογοκρίνει κανένα.

Επιπλέον το OpenCritic ξεκαθαρίζει πως τα reviews που εμφανίζονται στο Epic Games Store είναι επιλεγμένα και διέρχονται μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου, το οποίο αποφασίζει ποια reviews θα αναρτιούνται. Το ξεκαθάρισμα θα γίνεται με βάση τις δημοσιεύσεις, κακόφημες ή μη, τις βαθμολογίες, τη γλώσσα γραφής (βωμολοχίες) και τέλος το αν τα reviews αφορούν σε πλατφόρμες πλην PC. Το τελευταίο έχει μία βάση, καθώς ένα εξαιρετικό video game σε PS4 μπορεί να μην αποδίδεται το ίδιο καλά και στα PC.

Διαβάστε για τα έσοδα του Epic Games Store και συζητήστε για τη πλατφόρμα σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification