Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Microsoft πήρε θέση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Microsoft πήρε θέση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Monday, 20 Jan 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a5/3e/a5/1280px-Satya-smiling-print-2-1579526554.jpg
 

Η Microsoft πήρε θέση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την σωτηρία του πλανήτη.

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο, για να συμμετέχει στις δράσεις ενημέρωσης και καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Υπάρχουν δύο τινά στην ανακοίνωση, το πρώτο είναι ότι η εταιρεία δήλωσε ότι θα ακολουθήσει carbon negative πολιτική από το 2030 και το δεύτερο ότι μέχρι το 2050 θα έχει αφαιρέσει όλο τον άνθρακα που έχει δημιουργήσει συνολικά από την ίδρυση της το 1975.

Το πρόγραμμα της Microsoft στοχεύει στο να σταματήσει την χρήση και παραγωγή άνθρακα ή τουλάχιστον να την ελαττώσει. Αναφέρει ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η πρόοδος θα αναφέρεται σε ετήσια αναφορά αναλυτικά για κάθε τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella αναφέρει: “Πρέπει να αρχίσουμε να αντισταθμίζουμε τις βλαβερές επίδρασης της κλιματικής αλλαγής και αυτό είναι το θέμα της συζήτησης μας σήμερα. Η επιστημονική επικρατούσα άποψη είναι ξεκάθαρη. Ο κόσμος σήμερα βρίσκετε σε επείγουσα κρίση άνθρακα. Αν δεν περιορίσουμε την παραγωγή και οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να ανεβαίνουν, η επιστήμη λέει ότι τα αποτελέσματα θα είναι ανυπολόγιστα καταστρεπτικά. Ο καθένας μας πρέπει να λάβει δράση και αυτό συμπεριλαμβάνει και την βιομηχανία. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα μόνη της, όμως ως εταιρεία τεχνολογίας παγκοσμίου κλίμακας, έχουμε την υποχρέωση να αναλάβουμε τις ευθηνές μας. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα ανακοινώνουμε το φιλόδοξο νέο σχέδιο της βοήθειας στην επαναφορά της ισορροπίας στον πλανήτη μας.”

Ο όρος carbon negative σύμφωνα με την Microsoft σημαίνει ότι θα καθαρίζει περισσότερο άνθρακα από ότι παράγει κάθε χρόνο. Αναφέρει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία και επιστήμη όπως και υψηλού επιπέδου μαθηματικά για να πάρει της αποφάσεις που αφορούν την εξισορρόπηση. Αναφέρθηκε επίσης η πρόθεση της εταιρείας να βοηθήσει στην ενημέρωση των προμηθευτών της και των πελατών της για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μειωθεί η παραγωγή και χρήση του άνθρακα. Επιπλέον θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να δουλέψει με πολιτικούς και άλλες αρμόδιες αρχές για την επιτάχυνση του σκοπού.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Microsoft για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την δράση και το όραμα της.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της Microsoft και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification