Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Epic Games κατά των loot boxes και της πολιτικής στα games

Η Epic Games κατά των loot boxes και της πολιτικής στα games

Wednesday, 12 Feb 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d5/f9/65/epic-games-tom-sweeney-97-1581545136.jpg
 

Η Epic Games κατά των loot boxes και της πολιτικής στα games

"Θέλετε να γίνουμε Las Vegas;"

Ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, καταδίκασε τα loot boxes και πρόσθεσε ότι οι gaming εταιρείες θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν πολιτική.

Στα πλαίσια της έκθεσης DICE Summit, όπου και μίλησε, ο Sweeney άσκησε κριτική στα Loot boxes και στα pay-to-win games, λέγοντας ότι η βιομηχανία πρέπει να ξεφύγει από αυτό το μοντέλο και να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των gamers: "Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, τι θέλουνε να γίνουμε όταν θα μεγαλώσουμε; Να γίνουμε σαν το Las Vegas με κουλοχέρηδες ή να μας σέβονται ως δημιουργούς τους οποίους οι καταναλωτές θα μπορούν να εμπιστευτούν; Πιστεύω ότι ολοένα και περισσότεροι publishers θα απομακρυνθούν από τα loot boxes".

Ο Sweeney πρόσθεσε ότι "οι εταιρείες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές ως προς την δημιουργία εμπειρίας, στην οποία οι gamers παρακινούνται να ξοδέψουν χρήματα. Τα loot boxes έχουν όλους τους μηχανισμούς τζόγου με εξαίρεση τον μηχανισμό με τον οποίο κερδίζεις χρήματα". Αυτός ήταν κι ο λόγος που η επιτροπή τζόγου της Μ. Βρετανίας δεν τα κατηγοριοποίησε στο είδος του τζόγου.

Συν τις άλλοις, ο Sweeney τόνισε: "Έχουμε επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδος βλάπτοντας τους καταναλωτές. Το Facebook και η Google είναι πρωτοπόροι σε αυτό. Δίνουν δωρεάν υπηρεσίες και σας κάνουν να πληρώνετε επειδή χάνετε την ιδιωτικότητά σας και την ελευθερία σας. Επίσης, θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε πολιτική μέσα από τα games. Οι εταιρείες θα πρέπει να παραμείνουν ουδέτερες και οι εργαζόμενοι αλλά και οι gamers να έχουν τις δικές τους απόψεις και να μην τους κρίνουμε για αυτό. Εμείς ως Epic έχουμε στόχο να αναπτύσσουμε ισχυρή τεχνολογία και σημαντικά games. Αλλά οφείλουμε να σεβόμαστε την προσωπική άποψη του καθενός που μπορεί να διαφέρει από αυτή της διοίκησης".

Ο Sweeney προφανώς πέταξε τις σπόντες του ενάντια στην Electronic Arts που υπερασπίζεται τα loot boxes και τις Blizzard και Ubisoft, οι οποίες υπερασπίζονται πολιτικές θέσεις ή (στην περίπτωση της δεύτερης) προβάλουν πολιτικά θέματα μέσα από τα games και προωθούν την ατζέντα της διαφορετικότητας.

Συζητήστε για την Epic Games στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheLuckyShamrock (Level 14) 13/02/2020 00:26
Όχι ότι αυτοί δεν έχουν παρόμοια πράγματα, αλλά δίκιο έχει. Αυτό το πράγμα με τον τζόγο στα παιχνίδια, πρέπει να σταματήσει.
Notification