Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η PlatinumGames ετοιμάζει ένα πολύ μεγάλο project

Η PlatinumGames ετοιμάζει ένα πολύ μεγάλο project

Thursday, 26 Mar 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης
New Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/de/1a/16/Platinum-Games-72-1495275314.jpg
 

Η PlatinumGames ετοιμάζει ένα πολύ μεγάλο project

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της αποκάλυψης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/5/17] Κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης στο Kyoto της Ιαπωνίας, ο παραγωγός του Platinum Games, Atsushi Inaba, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του ετοιμάζει ένα νέο video game.

Ο Inaba δεν μπορεί να αναφέρει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο αρκέστειτε στο να πει ότι πρόκειται για μια καινούργια σειρά η οποία θα είναι "άμορφη". Άραγε θα αποτελεί συνδυασμό πολλών genres μαζί ή ακόμη οι developers δεν της έχουν δώσει την τελική μορφή της; Πάντως, η Platinum Games θα προσλάβει για τις ανάγκες του νέου της παιχνιδιού έναν νέο σκηνοθέτη.

[UPDATE: 1/1/18 - 2 games υπό ανάπτυξη] Ο επικεφαλής του τμήματος development της Platinum Games, Atsushi Inaba, δήλωσε ότι η εταιρεία του αναπτύσσει δύο games αυτή την στιγμή και όχι ένα, το οποίο και φημολογούνταν μέχρι πρότινος.

Η Platinum Games θέλει να δημιουργήσει τις δικές της νέες σειρές, συνεπώς τα δύο αυτά games θα είναι πιθανότατα νέες σειρές, ενώ πρόθεση της εταιρείας είναι να τα κυκλοφορήσει κατά κύριο λόγο σε PC. Θα εστιάσουν αμφότερα στο Action στοιχείο, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να εντυπωσιάσει το fan base της. Θα χρησιμοποιηθεί ένα δυναμικό που θα αποτελείται από περίπου 20 developers, με την ποιότητα να κυμαίνεται ανάμεσα σε AAA και indie games.

Τα δύο αυτά παιχνίδια δεν θα επηρεάσουν τις συνεργασίες της Platinum Games με μεγάλους publishers, συμβόλαια που άλλωστε αποτελούν και την μεγαλύτερη πηγή εσόδων της την δεδομένη στιγμή.

[UPDATE 2: 14/5/18 - Ετοιμάζεται Action game που θα φέρει τα πάνω - κάτω] Οι Hideki Kamiya και Atsushi Inaba, υψηλόβαθμα στελέχη της Platinum Games, έκαναν ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης.

Η σημαντικότερη τοποθέτησή τους αφορά στο ότι εργάζονται πάνω σε έναν νέο Action τίτλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, για τον οποίο προσδοκούν πως θα είναι καινοτόμος και θα φέρει τα πάνω - κάτω στην κατηγορία. Στη συνέχεια αποκάλυψαν πως το να δούμε το The Wonderful 101 να κυκλοφορεί στο Nintendo Switch είναι υπαρκτό ενδεχόμενο, αλλά και ότι ανυπομονούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για το Bayonetta 3, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτήν την περίοδο.
 
Ο Inaba ξεκαθάρισε πως, παρότι η Platinum Games φημίζεται για τους εξαιρετικούς μηχανισμούς μάχης που εφαρμόζει στα παιχνίδια της, στόχο δεν αποτελεί ποτέ κάτι τέτοιο, παρά μόνο το να δημιουργούν video games που αρέσουν στους ίδιους. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σημερινοί προϋπολογισμοί των ΑΑΑ κυκλοφοριών είναι "τρομακτικοί", τονίζοντας πως οι δικοί τους κινούνται σε πιο λογικά πλαίσια, προκειμένου να είναι σε θέση να φτιάχνουν περισσότερα και διαφορετικά video games.

[UPDATE 3 : 6/5/19 - Η Platinum Games πιστεύει ότι θα φέρει κάτι καινοτόμο στην gaming βιομηχανία] Ο επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Platinum Games, Atsushi Inaba, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο VGC, ότι το 2019 θα είναι μεγάλη χρονιά για την Ιαπωνικό studio κυρίως γιατί η Platinum ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό. "Αυτή την στιγμή είμαστε στην μέση του σχεδιασμού για κάτι που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ πριν. Ξέρω ότι το έχουν πει αρκετοί άνθρωποι αυτό, αλλά πραγματικά εργαζόμαστε σε κάτι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Atsushi Inaba. 

Αν και δεν εξέφρασε κάτι ιδιαίτερο, ο επικεφαλής της Platinum έκανε σαφές ότι ελπίζει πολύ στο νέο project. Εν τω μεταξύ η εταιρία εργάζεται πάνω στο Bayonetta 3, ενώ πρόσφατα ανακοινώσε το Astral Chain για Nintendo. Επιπλέον η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του Babylon’s Fall για την Square Enix.

"Αυτή την στιγμή είμαστε στη μέση του σχεδιασμού για κάτι που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ πριν. Ξέρω ότι το έχουν πει αρκετοί άνθρωποι αυτό, αλλά πραγματικά εργαζόμαστε σε κάτι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Atsushi Inaba. Αν και δεν εξέφρασε κάτι ιδιαίτερο ο επικεφαλής του studio έκανε σαφές ότι ελπίζει πολύ στο νέο project. Εν τω μεταξύ η εταιρία εργάζεται πάνω στο Bayonetta 3, ενώ πρόσφατα ανακοινώσε το Astral Chain για Nintendo. Επιπλέον η εταιρία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του Babylon’s Fall για την Square Enix.

[UPDATE 4: 3/2/20 - H Platinum Games ετοιμάζει κάτι με τον αριθμό 4] Η Platinum Games διαφημίζει αυτές τις ημέρες ένα λογότυπο με τον αριθμό 4.

platinum 4 teaser site

Αρκετοί fans της εταιρείας αναμένουν ένα Kickstarter για το Wonderful 101 Remastered, αλλά ο αριθμός 4 προβληματίζει. Το Bayonetta 3 γνωρίζουμε ότι παραμένει σε ανάπτυξη, επομένως τι αφορά το 4; Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα. 

[UPDATE 5: 26/3/20 - Θα ανακοινωθεί την 1η Απριλίου] Η PlatinumGames επέλεξε την πρωταπριλιά για να ανακοινώσει το νέο της μεγάλο project. Για να δούμε λοιπόν τι ετοιμάζει η Ιαπωνική εταιρεία.

Δείτε περισσότερα για την αγορά μετοχών της Platinum Games από την Tencent. Συζητήστε για το νέο project της εταιρείας στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 20/05/2017 20:29
Έχουν ήδη την προσοχή μου και περιμένω περισσότερες πληροφορίες!
#2 ashbringer (Level 25) 21/05/2017 11:37
Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.Έχο υν σίγουρα την προσοχή μας.
#3 the_prophet1987 (Level 22) 02/01/2018 15:29
Έχω παίξει το πρώτο Bayonetta και το Metal Gear Rising και τα 2 πολύ ιδιαίτερα.Και παικτικά είναι 2 απο τα καλύτερα hack n' slash που έχω παίξει.Γι αυτό και το Nier:Automata που είναι και πιο ψαγμένο είναι υποψήφιο για αγορά.Με λίγα λόγια η Platinum είναι εγγύηση στα games αυτού του είδους οπότε θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν.Πολύ θετικό το οτι ακολουθούν τον δρόμο της Ninja Theory και θα κάνουν publish οι ίδιοι το παιχνίδι τους.Μακάρι να το κάνουν κι άλλα studios,όσοι δηλαδή έχουν την οικονομική ευχέρεια.
Notification