Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Πρόστιμο στην Riot Games για το Striker Lucian skin

Πρόστιμο στην Riot Games για το Striker Lucian skin

Friday, 11 Aug 2017  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον JaGuAr   | (3 σχόλια)
JaGuAr

JaGuAr  

Playing Like Breathing
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4a/44/b4/lucian-davids-4-1502493871.jpg
 

Πρόστιμο στην Riot Games για το Striker Lucian skin

Η εταιρεία θα πληρώσει αποζημίωση στον Edgar Davids.

Μετά και την υπόθεση που βασανίζει την Riot με την περίπτωση του Mobile Legends φαίνεται πως η εταιρεία έχει κι άλλα τρεχάματα με τα δικαστήρια. Αυτή τη φορά όμως η επίθεση γίνεται σε βάρος της Riot με αφορμή την κυκλοφορία του Striker Lucian skin που κατέφθασε στο League of Legends κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014.

Το skin φέρνει νέους μπελάδες στην Riot, καθώς έφτασε στα μάτια του παλαίμαχου Ολλανδού ποδοσφαιριστή Edgar Davids που ισχυρίζεται πως το skin βασίζεται σε αυτόν και ο ίδιος κατέθεσε καταγγελία. Το εντυπωσιακό γεγονός της όλης υπόθεσης είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τον Davids.

Η ίδια η Riot δεν δέχθηκε τις ομοιότητες που φέρει το skin με τον Davids, και ισχυρίστηκε πως οι παίκτες του LoL δεν υπήρχε περίπτωση να τους μπέρδευαν. Ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα της Riot και δικαιολογημένα αν ανατρέξουμε σε ένα tweet που είχε γίνει το 2014 από την Baconhawk που είναι Riot QA Analyst:

Το παραπάνω post στο Twitter προδίδει την έμπνευση του Striker Lucian από τον Edgar Davids οπότε δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το δικαστήριο για την απόφασή του. Η ποινή της Riot είναι απροσδιόριστη, ωστόσο πληροφορίες λένε πως ο Edgar Davids θα λάβει μια αποζημίωση με βάση τα έσοδα που είχε η Riot από το skin Striker Lucian. Να τονίσουμε πως οι δημοσιογράφοι της Riot αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις περί του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα για το Voice chat του League of Legends και ανταλλάξτε IDs σε αυτό το forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Phobos (Level 22) 12/08/2017 11:28
Πολύ νωρίς δεν το θυμήθηκαν; :P
#2 chriszaro (Level 11) 12/08/2017 13:40
Τι φάση; Που τα ανακαλύπτουν όλα ρε. Και βασικά δεν αφήνουν τίποτα να περάσει έτσι. Όλοι όπου μυρίζουν χρήμα τρέχουν σαν τα πεινασμένα σκυλιά, ενώ δεν είναι.... ποδοσφαιριστής. ... Και να πεις πως είναι κάτι κακό, σιγά, ίσα ίσα χάρη του κάναν, οκ ίσως θα έπρεπε να το είχαν αναφέρει αλλά whatever. Και οι δύο πλευρές είναι λάθος. Και ο ένας δεν το έχει αναφέρει ποτέ, και ο άλλος κάνει μια άσκοπη κίνηση, τι τα χρειάζεται κι άλλα κέρδη, ας το περάσει στο ντούκου...
#3 Professor_Severus_Snape (Level 26) 21/08/2017 02:59
Η Riot καρφώθηκε μόνη της με το tweet που ανέβηκε, αν και η ομοιότητα εν προκειμένω είναι έτσι κι αλλιώς οφθαλμοφανής. Επίσης, για να βγαίνει τώρα η απόφαση, σημαίνει ότι η υπόθεση έτρεχε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενδεχομένως απ' όταν προέκυψε το skin. Επίσης, σίγουρα ζημιά δεν του έκανε, άλλωστε θα αποζημιωθεί κιόλας, αλλά όταν ο Davids μεγαλουργούσε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, η Riot δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη.
Notification