Μόλις 1 στα 4 games επιτυγχάνουν στο Kickstarter

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Μόλις 1 στα 4 games επιτυγχάνουν στο Kickstarter

Μόλις 1 στα 4 games επιτυγχάνουν στο Kickstarter

Τριπλάσιες οι αποτυχίες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Σύμφωνα με έρευνα του GamesIndustry.biz, τα games που αποτυγχάνουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα στο Kickstarter είναι πλέον τριπλάσια από τις αρχές της υπηρεσίας.

Ολοένα και περισσότεροι indie developers καταφεύγουν στο Kickstarter και πλέον η εικόνα αυτή της indie gaming αγοράς αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κορεσμού. Πιθανότατα οι gamers δεν προλαβαίνουν καν να παίξουν τα games που κυκλοφορούν και τα οποία πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Μόνο στο Steam θυμίζουμε ότι φέτος υπολογίζονται στις 6.000 κυκλοφορίες. Πρακτικά δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος για κάθε gamer να παίξει όλα τα games έστω από το βασικό του genre, πόσο μάλλον να χρηματοδοτήσει κιόλας κάποιο, όταν έχει δει πολλές καμπάνιες που πλήρωσε να έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Στον αντίποδα, τα επιτραπέζια games σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, πολύ απλά γιατί το κοινό τους δεν έχει κορεστεί το ίδιο και "αντέχει" οικονομικά να τα στηρίξει. Το επιτραπέζιο Resident Evil 2 έχει συγκεντρώσει 1,05 εκατομμύρια δολάρια (88ο στο Kickstarter) και το Kingdom Death 12 εκατομμύρια δολάρια (τέταρτο όλων των εποχών).

Τα games είναι ακόμη πρώτα έναντι άλλων ειδών
Τα τελευταία δύο χρόνια, από τα 50 κορυφαία projects του Kickstarter, τα 21 είναι games. Τα tabletop games ωστόσο έχουν συγκεντρώσει το 24% του συνολικού ποσού χρημάτων στο Kickstarter για το Α' εξάμηνο του 2017. Οι πιο επιτυχημένες καμπάνιες στην πλατφόρμα αφορούν table-top games. Επιτυχημένες καμπάνιες επιτραπέζιων έχουν κάνει ακόμα και ελληνικές εταιρείες, όπως η Vesuvius Media συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά project.

Τα επιτραπέζια δεν είναι τα μόνα που δείχνουν την νοσταλγία όσων τα χρηματοδοτούν, αλλά η εικόνα είναι ίδια και στα video games. Το Shenmue 3 πήρε 6,3 εκατομμύρια δολάρια και το Torment: Tides of Numenera 4,1 εκατομμύρια δολάρια, με το Pillars of Eternity να ακολουθεί με 3,9 εκατομμύρια δολάρια.

Το Α' εξάμηνο του 2017, μόλις 179 από τα 690 games του Kickstarter χρηματοδοτήθηκαν, κοινώς ένα στα τέσσερα. Στα tabletop games είχαμε 957 επιτυχίες έναντι 581 αποτυχιών. Κάποιοι developers, με πιο γνωστή την Double Fine, καταφεύγουν στο Fig αντί για το Kickstarter. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ανάπτυξης του Psychonauts 2 συγκέντρωσε εκεί 3,8 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 3,3 για το Kickstarter. Εν τω μεταξύ το Wasteland 2 συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια δολάρια στο Kickstarter, αλλά η inXile δεν κατάφερε να μαζέψει τέτοιο ποσό για το Wasteland 3 στο Fig.

Δείτε επίσης για το 8K VR headset που έλαβε χρηματοδότηση στο Kickstarter. Συζητήστε για την υπηρεσία σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 26/10/2017 16:47
Δεν θα μπορούν όλοι οι τίτλοι να πιάσουν το στόχο δυστυχώς.
Notification