Τέλος τα loot boxes των games σε Ολλανδία και Βέλγιο

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Τέλος τα loot boxes των games σε Ολλανδία και Βέλγιο

Τέλος τα loot boxes των games σε Ολλανδία και Βέλγιο

Η Nintendo αποσύρει δύο games. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/7/18] Ποιος θα περίμενε μετά από τόσα χρόνια μικροσυναλλαγών και πωλήσεων των loot boxes ότι θα φτάναμε στο σημείο το περιεχόμενό τους να γίνεται εμφανές.

Στην Ολλανδία και το Βέλγιο οι κυβερνήσεις των χωρών έχουν καταργήσει τα loot boxes εδώ και αρκετές ημέρες. Αυτό ανάγκασε την Valve εδώ και μερικές ώρες να κάνει εμφανές το περιεχόμενό τους ώστε να συμμορφωθεί με την νομοθεσία της Ολλανδίας και φυσικά να μην χάσει τα έσοδά της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι συνδέονται στο Steam από Ολλανδία μπορούν να αγοράσουν loot boxes στο DotA 2 και να δουν ακριβώς τι περιέχει το καθένα. Αυτό πιθανό να ισχύει ήδη και στο Βέλγιο όπου ψηφίστηκε παρόμοιος νόμος.

Πιθανόν η αλλαγή αυτή να συμβεί και στο CS GO, όπως επίσης και σε άλλα games που χρησιμοποιούν loot boxes, αν οι εκάστοτε developers το αποφασίσουν. Πλέον οι παίκτες δεν μπορούν να αγοράσουν πολλά loot boxes μαζί, αλλά βλέπουν το περιεχόμενο του καθενός.

Να λοιπόν που μετά από παρέμβαση των κυβερνήσεων, το σύστημα μικροσυναλλαγών μπορεί να γίνει πιο δίκαιο προς όφελος του gamer.

[UPDATE: 27/8/18 - Τέλος τα loot boxes στο NBA 2K18] Η 2K Games άλλαξε την λειτουργία του NBA 2K18 σε Ολλανδία και Βέλγιο, αφαιρώντας τα loot boxes.

Μετά το CS GO, πλέον στο NBA 2K18 οι κάτοικοι Βελγίου δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα MyTeam packs με Premium νόμισμα (σ.σ. κοινώς δεν θα πληρώνετε με ευρώ). Θα μπορείτε μόνο να τα ξεκλειδώσετε με το in-game νόμισμα. Στην Ολλανδία οι παίκτες δεν θα μπορούν να κάνουν trade αθλητές στο Auction House, παρά μόνο να αποκτούν MyTeam packs.

[UPDATE 2: 28/8/18 - Τέλος τα loot boxes επί πληρωμή σε Overwatch και Heroes of the Storm για Ολλανδία και Βέλγιο] Μετά από την αφαίρεση των loot boxes σε CS GO και NBA 2K18, σειρά είχαν τα Overwatch και Heroes of the Storm.

Η Blizzard αφαίρεσε τα loot boxes επί πλήρωμή σε Ολλανδία και Βέλγιο ώστε να εναρμονιστεί με τους κανόνες της χώρας. "Δεν είχαμε άλλη επιλογή μετά από το νομοσχέδιο" δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της. Τα loot boxes μπορούν πλέον να αγοραστούν μόνο με in-game currency, αλλά όχι με ευρώ.

[UPDATE 3: 11/9/18 - Ποινικές διαδικασίες κατά της EA στο Βέλγιο] Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Βελγίου ξεκινάει τις ποινικές διαδικασίες κατά της EA, καθώς η τελευταία δεν φαίνεται να θέλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η χώρα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα χώρες (μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο) απαγόρευσαν την πώληση loot boxes στα games, αλλά η EA φαίνεται πως δεν θέλει να σταματήσει την διάθεσή τους στα δικά της games. Όπως μεταφέρει το Metro Time, η Electronic Arts έχει λάβει μια σχετική ειδοποίηση από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Βελγίου, ενώ ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα των Βρυξελλών. Το θέμα έχει κλιμακωθεί, καθώς το Βέλγιο πρόκειται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος της Electronic Arts και οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, στην νεότερη συνδιάσκεψη με τους επενδυτές της, η EA διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Andrew Wilson, επισήμανε ότι θα συνεχίσει να πουλάει loot boxes σε όλες τις χώρες, παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία αφήνει να εννοηθεί πως τα τελευταία αποτελούν είδος τζόγου. Ο Wilson αναφέρει: “Δουλεύουμε με όλες τις ενώσεις του κλάδου παγκοσμίως για να αποδείξουμε ότι τα loot boxes δεν είναι τζόγος. Σκεφτόμαστε πάντοτε τους παίκτες. Σκεφτόμαστε πάντα πώς θα προσφέρουμε εμπειρίες με έναν διάφανο, διασκεδαστικό και δίκαιο τρόπο για όλους τους παίκτες. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τις ρυθμιστικές αρχές προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μένει να δούμε εάν η EA θα αφαιρέσει τελικά τα loot boxes στο Βέλγιο, όπως έπραξαν οι 2K και Blizzard.

[UPDATE 4: 24/9/18 - Τέλος τα loot boxes και για το Guild Wars 2] Οι παίκτες του Guild Wars 2 στο Βέλγιο δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν gems στο Gem Store.

Οι νόμοι για τα loot boxes σε Ολλανδία και Βέλγιο συνεχίζουν να εφαρμόζονται και πλέον όσοι μένετε σε αυτές τις χώρες μπορείτε να αποκτήσετε αντικείμενα όχι μέσω μικροσυναλλαγών, αλλά μόνο με in-game νόμισμα. Μέχρι πρότινος πάντως στο Guild Wars 2 δίνατε ευρώ και αγοράζατε gems, τα οποία κάνατε μετατροπή σε gold και με το gold αυτό ποντάρατε σε loot boxes. Τα Black Lion Chests ήταν loot boxes με αποκλειστικά αντικείμενα, τα οποία είχαν γίνει δημοφιλή.

Πλέον η ArenaNet τιρή σιγή ιχθύος και δεν ανακοινώνει κάτι σχετικά με το ζήτημα.

 

[UPDATE 5: 17/4/19 - Αφαιρέθηκαν τα loot boxes του Rocket League] Το Βέλγιο και η Ολλανδία συνεχίζουν τις απαγορεύσεις στα loot boxes των games, εξαιτίας των νόμων που έχουν ψηφιστεί και σειρά αυτή τη φορά είχε το Rocket League.

Στα χθεσινά patch notes, η εταιρεία ανάπτυξης Psyonix ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε τα loot boxes του παιχνιδιού στις δύο συγκεκριμένες χώρες. Όσοι συνδέεστε από εκεί δεν μπορείτε πλέον να τα ανοίξετε. Δεν γνωρίζουμε αν η αφαίρεση έγινε προληπτικά προς αποφυγή κυρώσεων ή αν υπήρξε επίσημη ειδοποίηση.

Θυμίζουμε ότι τα games της Blizzard, το FIFA 19, το PES 2019 το CS GO και το Guild Wars 2, έχουν επίσης αφαιρέσει τα loot boxes από τα stores τους.

 

[UPDATE 6: 22/5/19 - Αποσύρονται τα Animal Crossing και Fire Emblem για κινητά] Η Nintendo αποφάσισε να αποσύρει όχι μόνο τα loot boxes αλλά ολόκληρα τα mobile games Animal Crossing και Fire Emblem Heroes σε Ολλανδία και Βέλγιο.

Τα δύο αυτά games είναι free-to-play και βασίζονται σε μικροσυναλλαγές, στις οποίες τα loot boxes έχουν την τιμητική τους. Συνεπώς η Nintendo έκρινε ότι στις δύο αυτές χώρες θα ζημιωνόταν κι έτσι αποφάσισε να τα αποσύρει.

Δείτε ακόμη ποιες χώρες θεωρούν ότι τα loot boxes είναι τζόγος και ποιες θεωρούν ότι δεν είναι. Συζητήστε περισσότερα για μικροσυναλλαγές και loot boxes με ένα κλικ στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Parou (Level 20) 27/08/2018 14:20
Με την Ελλάδα τι γίνεται ? :P
Notification