Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις H Γερμανία άρει την απαγόρευση απεικόνισης ναζιστικών συμβόλων σε video games

H Γερμανία άρει την απαγόρευση απεικόνισης ναζιστικών συμβόλων σε video games

Friday, 10 Aug 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μαρίνος Τζώτζης   | (1 σχόλιο)
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6d/51/ce/wolf-germany-ban-50-1533895337.jpg
 

H Γερμανία άρει την απαγόρευση απεικόνισης ναζιστικών συμβόλων σε video games

Το μουστάκι του Χίτλερ κάνει την επιστροφή του.

H Γερμανία άρει την απαγόρευση απεικόνισης ναζιστικών συμβόλων σε video games.

Πολλοί από εσάς θα το θυμούνται, αλλά για αυτούς από εσάς που δεν το έχουν στο μυαλό τους, με την κυκλοφορία του Wolfenstein II συνέβη το εξής. Στην έκδοση που κυκλοφόρησε στην Γερμανία ο Χίτλερ δεν είχε μουστάκι, τα αρχικά του είχαν αφαιρεθεί από το μπουφάν του, ενώ η σβάστικα είχε αλλαχθεί ώστε να μη θυμίζει το σύμβολο του τρόμου του 20ου αιώνα. Ακολουθώντας τους γερμανικούς νόμους που απαγόρευαν την απεικόνιση ναζιστικών συμβόλων αυτό ήταν και το λογικό αλλιώς η Bethesda θα έχανε την γερμανική αγορά.

Αυτό αλλάζει, καθώς έπειτα από πιέσεις της German Games Industry Association οι περιορισμοί θα αρθούν, υπό την προϋπόθεση ότι η χρήση τους θα είναι για καλλιτεχνικούς και επιστημονικούς σκοπούς ή για την απεικόνιση ιστορικών γεγονότων. Ακόμη, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία το πρώτο Wolfenstein δεν θεωρήθηκε ως προϊόν τέχνης ή κουλτούρας και για αυτό απαγορεύθηκε και η χρήση των εν λόγω συμβόλων. Αυτή η διάκριση για τα video games συνεχιζόταν μέχρι και σήμερα.

Δείτε τις αλλαγές που είχαν γίνει στην γερμανική έκδοση του Wolfenstein II και συζητήστε για την άρση της απαγόρευσης των ναζιστικών συμβόλων στο σχετικό forum topic.


Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 11/08/2018 13:01
Δεν ξέρουν τι θέλουν τελικά, και κύριος το τι πρέπει να εφαρμόσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως εγώ είμαι κατά να εμφανίζεται η σβάστικα, μαλλον θα παίζει Wolfenstein η Angela Merkel.
Notification