Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Steam Play: Υποστήριξη όλων των Windows games σε λειτουργικό Linux

Steam Play: Υποστήριξη όλων των Windows games σε λειτουργικό Linux

Saturday, 25 Aug 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας  
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9b/bf/e5/steam-linux-proton--22-1535201142.jpg
 

Steam Play: Υποστήριξη όλων των Windows games σε λειτουργικό Linux

Μέσω του Proton, μιας custom έκδοσης του Wine.

Η Valve διέθεσε την beta του Proton, μιας custom έκδοσης του Wine που φέρνει υποστήριξη όλων των Windows games στο λειτουργικό Linux, μέσω ενός νέου compatibility layer.

Η Valve έκανε μια τεράστια κίνηση, καθώς ανακοίνωση την υποστήριξη όλης της βιβλιοθήκης τίτλων του Steam για το λειτουργικό Linux. Έως τώρα, συγκεκριμένα games λειτουργούσαν στο Steam για Linux, παρόλα αυτά, τα σχέδια της εταιρείας είναι να μπορείτε να παίξετε όλα τα games που έχουν κυκλοφορήσει για λειτουργικό Windows.

Αυτό είναι δυνατόν μέσω της Proton έκδοσης του Steam Play που αφορά μια custom έκδοση του Wine. Πλέον, υποστηρίζονται όλα τα χειριστήρια που υποστηρίζει το Steam και στα Windows, ενώ έχει βελτιωθεί η υποστήριξη των multi-threaded games. Ταυτόχρονα, τα games που έτρεχαν σε DirectX 11 και DirectX12, θα βασίζονται στο Vulkan API, ενώ υπάρχει εγγενής υποστήριξη για τα Steamworks και OpenVR.

Η beta έκδοση φέρνει υποστήριξη για δεκάδες games, μέσα στα οποία συναντάμε τε Doom, Tekken 7, Tropico 4, NieR: Automata και Mount & Blade. Η Valve θα προσθέτει περισσότερα games στην beta σε καθημερινή βάση και απώτερος στόχος είναι η 100% υποστήριξη όλων των games.

Διαβάστε επίσης για το Steam TV, την υπηρεσία livestreaming της Valve και συζητήστε για το Steam στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification