Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Steam και Uplay: Πρόστιμο στη Γαλλία για τις επιστροφές χρημάτων

Steam και Uplay: Πρόστιμο στη Γαλλία για τις επιστροφές χρημάτων

Wednesday, 26 Sep 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d5/89/89/steam-uplay-logos-10-1537993807.jpg
 

Steam και Uplay: Πρόστιμο στη Γαλλία για τις επιστροφές χρημάτων

Υπεβλήθη σε Valve και Ubisoft αντίστοιχα.

 

Η Valve και η Ubisoft δέχθηκαν πρόστιμο από την Γαλλική κυβέρνηση για τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων που έχουν θεσπίσει σε Steam και Uplay αντίστοιχα.

Τα πρόστιμα είναι κυρίως συμβολικού χαρακτήρα, αλλά θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε αλλαγές στις πολιτικές του Steam και του Uplay στο μέλλον. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι εταιρείες δεν διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι οι χρήστες τους μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερών. Μάλιστα αυτό ενώ γίνεται στο Steam (αλλά μόνο για τα games που έχετε παίξει λιγότερες από δύο ώρες) δεν συμβαίνει καθόλου στο Uplay όπου δεν υπάρχει καμία επιστροφή. 

Ο Γαλλικός νόμος δεν έχει κάποια διάταξη για επιστροφές χρημάτων ανάλογα με την ώρα που έχει παίξει κάποιος ένα παιχνίδι. Σύμφωνα με το άρθρο L221-18, κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχετε τερματίσει ένα παιχνίδι από τις πρώτες κιόλας ημέρες και θα μπορείτε...σαν κύριοι να το διαγράψετε από την λίστα των games σας και να πάρετε πίσω τα χρήματά σας.

Ως εκ τούτου η Valve έλαβε πρόστιμο 147.000 ευρώ και η Ubisoft 180.000 ευρώ, ποσά που φαντάζουν αρκετά χαμηλά σε σχέση με τα έσοδα των εταιρειών, ωστόσο είναι προειδοποιητικά. Η Ubisoft δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της Γαλλίας και θέλει να συζητήσει μαζί της ότι αφορά το πρόστιμο, καθώς επικαλείται το παραπάνω άρθρο δεν επιτρέπει στον αγοραστή να λάβει αποζημίωση σε περιπτώσεις ψηφιακού περιεχομένου το οποίο δεν θα του δοθεί ως φυσικό αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορεί να προσφύγουν στο αντίστοιχο συμβούλιο επικρατείας της Γαλλίας προκειμένου να τους αφαιρεθούν τα πρόστιμα. Από την άλλη, το άρθρο L221-5 αναφέρει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αναγράψουν ξεκάθαρα και σε εμφανές σημείο ότι οι gamers δικαιούνται επιστροφή εντός 14 ημερών.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί και αν θα συμβεί και σε άλλες χώρες ή και σε άλλα δίκτυα, όπως το PSN και το Xbox Live. 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DimutriKs (Level 16) 27/09/2018 00:08
Σίγα μην θορυβηθούν οι αρμέχτες. Το πιο πιθανό είναι να μην πληρώσουν και τίποτα. Τουλάχιστον αυτοί έχουν μια λογική πολιτική για επιστροφές. Με τις sony, microsoft ούτε φύλλο δεν κουνιέται?
Notification