Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Rockstar: Οι περισσότεροι υπάλληλοι δουλεύουν πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα

Rockstar: Οι περισσότεροι υπάλληλοι δουλεύουν πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα

Tuesday, 30 Oct 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e7/1e/58/rockstar-games-linconshire-83-1540393342.jpg
 

Rockstar: Οι περισσότεροι υπάλληλοι δουλεύουν πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα

11,4 την ημέρα. Κάποιοι μένουν εκτός των credits. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 24/10/18] Ένα νέο άρθρο του Kotaku αποκαλύπτει ότι πολλοί από τους developers της Rockstar δουλεύουν πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα, ενώ κάποιοι δεν αναφέρονται καν στα credits.

Μετά την αποκάλυψη του συνιδρυτή της Rockstar Dan Houser στο New York Magazine για "100 ώρες την εβδομάδα εργασία των 4 σεναριογράφων" και στη συνέχεια την αποκάλυψη εργαζόμενου ότι οι developers δούλευαν με το πιστόλι στον κρόταφο, ένα νέο άρθρο έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά.

Το Kotaku μίλησε με τωρινούς αλλά και πρώην εργαζόμενους της Rockstar για τις υπερωρίες. Οι περισσότεροι υπάλληλοι λοιπόν δουλεύουν πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα (11,4 ώρες την ημέρα). Ξενυχτούν και δουλεύουν σαββατοκύριακα, είτε αυτό αποτελεί πολιτική ή όχι της εταιρείας. Αρκετοί ομολόγησαν ότι "φοβόντουσαν ότι θα τους απολύσουν αν δεν απέδιδαν σύμφωνα με τις προσδοκίες της διοίκησης ή ότι θα τους ερχόταν κάποια επίπληξη".

"Για αρκετούς ανθρώπους ο φόβος είναι ένα μεγάλο κίνητρο, για άλλους υποκινεί την εξέγερση" είπε ένας υπάλληλος. Κάποιοι φοβόντουσαν μην τύχει και δεν εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Βέβαια, όλα αυτά εξαρτώνται και με το τμήμα της Rockstar αλλά και τον εκάστοτε προϊστάμενο. Πάντως ένα σημαντικό ποσοστό όσων έχουν δουλέψει στα γραφεία της Rockstar έγραψαν ότι θα έπρεπε να βρίσκονται στην εταιρεία όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλιώς θα τους κοβόντουσαν τα bonus ή ακόμη χειρότερα θα έχαναν την δουλειά τους. Αυτό αφορά το Red Dead Redemption 2 αλλά και τα άλλα games της Rockstar, όπως οι σειρές Grand Theft Auto κτλ.

Μένουν εκτός των credits
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι developers φύγουν ενώ το development ενός παιχνιδιού δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει σημασία πόσο δούλεψαν για το παιχνίδι, καθώς το όνομά τους δεν θα βρίσκεται στα credits. Το γεγονός αυτό ομολόγησε στο Kotaku η Jennifer Kolbe, επικεφαλής του τμήματος publishing.

"Αυτή είναι μια διαρκής πολιτική μας γιατί αισθανόμασταν πάντα ότι η ομάδα μας θα πρέπει να φτάσει μέχρι την γραμμή τερματισμού. Οπότε αποφασίσαμε ότι αν δεν ολοκληρώσεις το development τότε δεν θα είσαι στα credits".

Βέβαια, αμέσως μετά το άρθρο του Kotaku, η Rockstar δημοσίευσε μια λίστα με όσους εργάστηκαν για το Red Dead Redemption 2 για να τους πει ένα ευχαριστώ. Απ' την άλλη, όσοι εργάστηκαν και έχουν αποχωρήσει, δεν θα βρίσκονται στα credits του παιχνιδιού.

Το ρεπορτάζ προήλθε από συνέντευξη 12 υπαλλήλων.

[UPDATE: 30/10/18 - Easter egg στο Red Dead Redemption 2] Οι developers της Rockstar έχουν εισάγει easter egg στο Red Dead Redemption 2, το οποίο ενδέχεται να αποκαλύπτει τις υπερωρίες που κάνουν στην εταιρεία.

Σε σχετικό Reddit post αποκαλύφθηκε ότι μέσα στο παιχνίδι υπάρχει ένα πιστόλι, με την ονομασία Castleman Revolver, του οποίου η περιγραφή είναι κάπως...παράξενη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "φτιάχτηκε από επιδέξιους εργάτες που δουλεύουν για πολλές ώρες κάθε μέρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα έναντι χαμηλών μισθών".

red dead redemption 2 overtime militia favorite rockstar developers

Εδώ ισχύει ένα από τα δύο ενδεχόμενα. Είτε ένας developer εισήγαγε την συγκεκριμένη πληροφορία στο παιχνίδι διότι σκόπευε να παραιτηθεί ή γνώριζε ότι θα απολυθεί μόλις τελειώσει το project άρα δεν τον ένοιαζε, είτε απλά ένας developer είπε να trollάρει τα media. Λογικά με τόσες μαρτυρίες που έχουν υπάρξει για τους developers της Rockstar...μάλλον ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο.

Δείτε τα gameplay videos του Red Dead Redemption 2 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 akiszax (Level 21) 24/10/2018 18:51
Όντως ειναι πολλές η ώρες, που στην Ελλάδα έγινε συνήθεια, αλλα δεν μας λεει ποσά χρήματα παίρνουν ομως?
#2 +2 Efane (Level 23) 24/10/2018 19:51
Όλοι δηλαδή έπεσαν απο τα σύννεφα με τις ειδήσεις αυτές;
Γιατί αυτοί που δηλώνουν κατά της πολιτικής της εταιρείας βγαίνουν να τα πουν λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι; μήπως εξυπηρετούν κάποιο σκοπό; Αναπτύσσεται απο το 2013 τουλάχιστον. Σωστή η ερώτηση του Άκη.
#3 Miatakias (Level 16) 25/10/2018 00:08
Καλα λεει , δεν μας λενε ποσα παιρνουν για να το ανεχονται αυτο , αν δεν αξιζε να μεινουν απλα θα εφευγαν , εγω και αλλοι χιλιαδες εργαζομενοι που δουλευα 3-4 βδομαδες τις γιορτες απο τιε 8 το πρωι μεχρι τις 8-9 (12-13 ωρες) το βραδυ χειρονακτικη εργασια σε αποθηκη και την ωρα την πληρωναν 3 ευρω τι να πω?
Notification