Το Xbox Game Pass στα PC

Hot
Το Xbox Game Pass στα PC

Το Xbox Game Pass στα PC

Xbox Game Pass και Xbox App ανακοινωθήκαν και κυκλοφορούν για PC. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 25/10/18] O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανέφερε στην τριμηνιαία αναφορά εσόδων της εταιρίας ότι υπάρχουν σχέδια για την λειτουργία της υπηρεσίας Xbox Game Pass στα PC.

"To να φέρουμε το Game Pass στα PC θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του gaming community μας", δήλωσε ο Nadella. Οι υπάρχοντες συνδρομητές ήδη μπορούν κατά κάποιον τρόπο να παίξουν games του Game Pass στα Windows 10 μέσω του "Play Anywhere", αλλά πρόκειται για μια πολύ περιορισμένη γκάμα σε σχέση με το σύνολο των games του Game Pass library. O Nadella δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα περιέχει ακριβώς το Game Pass για τα PC και αναμένεται να δούμε αν θα περιλαμβάνει κάποια προσομοίωση του backwards compatibility.

[UPDATE: 30/5/19 - Έρχεται και επίσημα στα PC] Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το Xbox Game Pass θα έρθει στα PC, κάτι που σημαίνει ότι και οι PC gamers θα μπορείτε να παίξετε μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας της Microsoft.

Για αρχή θα υπάρχουν πάνω από 100 games από τις εταιρείες Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, Sega και φυσικά την ίδια την Microsoft. Επίσης, όσοι είστε συνδρομητές θα μπορέσετε να παίζετε ακόμα και ολοκαίνουργια games, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους. Θα προστίθενται νέα games κάθε μήνα, ενώ θα μπορείτε να αγοράσετε τα games και να κρατήσετε μόνιμα στο λογαριασμό σας με 20% έκπτωση.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι κάτοχοι Xbox Game Pass στο Xbox One θα δικαιούνται και το Game Pass για τα PC, δηλαδή αν θα πρόκειται για δύο διαφορετικές συνδρομές. Το Game Pass θα κοστίζει 10 ευρώ και περισσότερα για αυτό θα μάθουμε στην παρουσίαση της Microsoft την Κυριακή 9 Ιουνίου στην E3 2019.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι 20 PC games της Microsoft θα πωλούνται σύντομα και στο Steam (καθώς μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα online μόνο στο Xbox Gamre Store).

[UPDATE 2: 9/6/19 - Xbox Game Pass και Xbox App ανακοινωθήκαν και κυκλοφορούν για PC] Αποκαλύφθηκε η τιμή του Xbox Game Pass για PC και θα κυμαίνετε στα 4.99 δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με το Neowin οι πληροφορίες για τις υπηρεσίες είχαν διαρρεύσει από την Aggiornamenti Lumia μέσω του λογαρισμού της στο Twitter. Έτσι εκτιμώντας το σύνολο των πληροφοριών, η τιμή των 4,99 δολαρίων ανά μήνα βοηθούν στην εξοικονόμηση ύψους 20% στα games και 10% στα DLC’s περιεχόμενα. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα των πρώτων διαθέσιμων games μέσω του Xbox Game Pass, καθώς στην συνέχεια θα προστεθούν πολλά άλλα:

Ark Survival Evolved
Forza Horizon 4
Gears of War 5
Halo: The Master Chief Collection
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Hello Neighbor
Ori and the Will of the Wisps
Sea of Thieves
State of Decay 2
We Happy Few

Ωστόσο η νέα εφαρμογή που θα συνδυάζει Xbox Game Pass και Microsoft store αποκαλύφθηκε στα πλαίσια των παρουσιάσεων της έκθεσης. Διατίθεται μέσω του Microsoft Store ως beta έκδοση και θα λειτούργει σε συνδυασμό και με το Xbox App, αλλά προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη για download.

Επιπροσθέτως παρατηρήθηκε ότι στο εξώφυλλο της σελίδα του καταστήματος της Microsoft περιέχετε το Halo 5: Guardians, το οποιο σύμφωνα με την εταιρία δεν ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει για PC, όμως λόγο συνεργασίας με το Xbox Game Pass τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

 

Συζητήστε για την υπηρεσία Xbox Game Pass στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 26/10/2018 02:16
Δεν ξέρω κατά πόσο μου φαίνεται καλό ή κακό αυτό αλλά θα δείξει...