Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Nintendo αφαιρεί από το eShop ένα game με κρυφό code editor

Η Nintendo αφαιρεί από το eShop ένα game με κρυφό code editor

Tuesday, 30 Apr 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Δρίτσας  
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/66/13/07/switch-a-dark-room-4-1556632275.jpg
 

Η Nintendo αφαιρεί από το eShop ένα game με κρυφό code editor

Το A Dark Room αφαιρέθηκε δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

Η Nintendo αφαίρεσε ένα game από το eShop του Switch, επειδή ο δημιουργός του έβαλε κρυφά ένα "Easter Egg" που σας επέτρεπε να προγραμματίσετε βασικές εφαρμογές.

Δύο εβδομάδες αφού κυκλοφόρησε, το A Dark Room αφαιρέθηκε από το eShop στις 26 Απριλίου, αφού ο developer Amir Rajan αποκάλυψε ότι είχε συμπεριλάβει έναν κρυφό editor που διέθετε ένα περιορισμένο προγραμματιστικό περιβάλλον. Ο κρυφός o editor λειτουργούσε με μία γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται Ruby.

Σε προσωπική ανάρτηση, ο Rajan αποκάλυψε το μυστικό του: "Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησα το A Dark Room στο Nintendo Switch. Μέσα στο παιχνίδι, κυκλοφόρησα επίσης ένα μεταφραστή Ruby και έναν code editor ως Easter Egg. Αυτό το Easter Egg ουσιαστικά μετατρέπει κάθε Nintendo Switch με τα τυπικά του χαρακτηριστικά για κάθε καταναλωτή σε Ruby Machine, αναφέρει ο Rajan. "Το μόνο που χρειαζόταν να κάνεις είναι να αγοράσεις το A Dark Room, να συνδέσεις ένα πληκτρολόγιο με USB και να πατήσεις το πλήκτρο "~"."

Η ανάρτηση έπεσε στην αντίληψη της Nintendo και εντός του σαββατοκύριακου το A Dark Room εξαφανίστηκε από το eShop, προς μεγάλη έκπληξη της εκδότριας εταιρείας Circle Entertainment. Πλέον ο Rajan βαθιά μετανιωμένος απολογείται στο Eurogamer και εκφράζει τη μεγάλη σύγχυση που του προκάλεσε το γεγονός.

"Μετανιώνω βαθύτατα για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση. Ένα απλό παιγνιώδες sandboxed περιβάλλον που έχει παρουσιαστεί σαν κάποιο τεράστιο exploit. Και φυσικά είναι το exploit της κοινότητας που το ώθησε σε αυτό το επίπεδο. Εγώ ο ίδιος έχω μερική ευθύνη με τα δραματοποιημένα μου post στα media. Έδρασα μόνος μου και ανόητα."

Δείτε ακόμα το Nintendo Switch VR και συζητήστε για το Nintendo Labo στο παρακάτω forum topic

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification