Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Laptop γεμάτο καταστροφικά malware πωλείται σε δημοπρασία

Laptop γεμάτο καταστροφικά malware πωλείται σε δημοπρασία

Wednesday, 15 May 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4c/cf/0f/CEA4hepersistenceofchaoscom-26-1557952807.jpg
 

Laptop γεμάτο καταστροφικά malware πωλείται σε δημοπρασία

Ως "εργο τέχνης" με Windows XP.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να αποκτήσετε ένα laptop με έξι από τα πιο καταστροφικά malware της αγοράς; Σίγουρα θα αισθανόσασταν σαν μικροβιολόγος μπροστά...σε ιούς.

Τα έξι malware με τίτλο WannaCry. BlackEnergy. ILOVEYOU. MyDoom. SoBig. DarkTequila. είναι τα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως, καθώς έχουν προκαλέσει ζημιές αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Όλα αυτά πωλούνται σε ένα laptop, το οποίο πωλείται σε δημοπρασία για μερικές χιλιάδες δολάρια και θα αποτελέσει σίγουρα όπλο μεγατόνων στα χέρια κάθε hacker.

 

Το Samsung NC10-14GB 10.2" είναι μοντέλο του 2008 που τρέχει Windows XP με Service Pack 3. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι μολυσμένο από την κορυφή ως τα νύχια με επικίνδυνους ιούς. Έχει τον τίτλο "The Persistence of Chaos" (Η Επιμονή του Χάους). Κατά βάση κανονικά τα malware δεν είναι νόμιμο να πωλούνται αλλά στις δημοπρασίες καταλαβαίνετε πως πάνε αυτά. Πάντως το laptop πωλείται σε συνεργασία μεταξύ του καλλιτέχνη Guo O Dong που το δημιούργησε και της εταιρείας cyber security Deep Instinct. Ο Dong θέλησε να αναδείξει έτσι το πόσο "σεβόμαστε τον φόβο και το μπέρδεμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν αντικρίζουμε malware οποιασδήποτε μορφής". Από την άλλη, η εταιρεία Deep Instinct θέλει να προβάλει ότι τέτοιου είδους Malware ανήκουν στο παρελθόν και ότι σήμερα επικρατεί η προστασία από τους ιούς.

Βέβαια το συγκεκριμένο laptop θεωρείται "ασφαλές" (σύμφωνα με την Deep Instinct) και δεν εξαπλώνει τους ιούς, οι οποίοι έχουν "παρκάρει" μέσα του. Μάλιστα η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι οι ιοί δεν θα εξαπλωθούν μέσω δικτύου. Ωστόσο, όποιος έχει γνώσεις hacking ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα δυσκολευτεί.

Το laptop πωλείται από το site Τhepersistenceofchaos.com και η τιμή του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 403.000 δολάρια. Όταν πουληθεί κάποιοι μπορεί να μην ξανανοίξουν ούτε email από τον φόβο τους.

Συζητήστε περισσότερα για το περιβόητο laptop στο παρακάτω forum topic. Θυμίζουμε επίσης ότι η Microsoft ανακοίνωσε αυτές τις μέρες ότι τα Windows 7 και όλες οι παλιότερες εκδόσεις είναι ευάλωτες σε hackers. Τυχαίο;

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 27) 16/05/2019 00:40
Με το WannaCry είχα μολυνθεί και εγώ και είχα κάνει Format.
Notification