Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Microsoft, Sony και Nintendo ίσως κατασκευάζουν κονσόλες εκτός Κίνας λόγω του Donald Trump

Microsoft, Sony και Nintendo ίσως κατασκευάζουν κονσόλες εκτός Κίνας λόγω του Donald Trump

Tuesday, 09 Jul 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/08/f2/66/donad-trump-p-13-1561574690.jpg
 

Microsoft, Sony και Nintendo ίσως κατασκευάζουν κονσόλες εκτός Κίνας λόγω του Donald Trump

Η Nintendo το επιβεβαίωσε. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 26/6/19] Πριν από μερικές εβδομάδες ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει με επιπλέον δασμούς 25% τις εισαγωγές από Κίνα, μεταξύ αυτών και hardware που αφορά τα games.

Πριν από μερικές ώρες ήρθε μια συντονισμένη αντίδραση από τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες κονσολών Nintendo, Sony και Microsoft, οι οποίες δήλωσαν ότι "Αυτή η αύξηση της φορολογίας θα έχει επιπτώσεις σε όλη την βιομηχανία των games και να προκαλέσει ακόμα και ανεργία", καθώς οι καταναλωτές μπορεί να μην αγοράσουν νέα προϊόντα λόγω αυξημένων τιμών άρα κατά συνέπεια θα πέσουν οι πωλήσεις και θα αυξηθεί η ανεργία.

Οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές κονσολών εκτιμούν τις προσπάθειες της χώρας να προστατέψει την ιδιοκτησία της και να διατηρήσει την Αμερική σε τεχνολογική υπερδύναμη, ωστόσο θεωρούν ότι οι δασμοί 25% από την Κίνα θα δημιουργήσουν περισσότερο προβλήματα στους στόχους της χώρας παρά θα ωφελήσουν. 

"Ζητούμε από την κυβέρνηση να αφαιρέσει το κεφάλαιο 9504.50.00 του νόμου που αφορά τις video game κονσόλες και να μην επιβάλει δασμούς στα συγκεκριμένα προϊόντα" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι το 2018 πάνω από το 96% (!) των κονσολών που εισήχθησαν στην Αμερική κατασκευάζονται στην Κίνα. Κάθε κονσόλα Απαρτίζεται από δεκάδες εξαρτήματα που προέρχονται από διάφορες χώρες. Η αλλαγή ακόμα και σε έναν προμηθευτή θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, διαφορετικά εγγυμονούν κίνδυνοι για την ποιότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος, όπως επίσης και για θέματα ασφαλείας χρηστών" δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Οι δασμοί ισχύουν ήδη από τις 17 Ιουνίου.

[UPDATE: 8/7/19] Sony, Microsoft και Nintendo ήδη ψάχνουν εναλλακτικές και τρόπους να μεταφέρουν μέχρι και το 30% της παραγωγής τους εκτός Κίνας. Ο λόγος είναι καθαρά οι επιπλέον δασμοί για τις εισαγωγές από Κίνα που ανακοίνωσε ο Trump. Μαζί τους, ψάχνουν νέες χώρες για παραγωγή και οι HP, Lenovo, Asus, Dell, δηλαδή οι μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των PC και του gaming. Η Microsoft εξετάζει το σενάριο παραγωγής σε Ταϊλάνδη και Ινδονησία ενώ η  Nintendo κοιτάει το Vietnam.

[UPDATE 2: 9/7/19 - Η Nintendo το επιβεβαίωσε] Η Nintendo επαλήθευσε τις φήμες που την θέλουν να κατασκευάζει κονσόλες εκτός Κίνας, λόγω των δασμών που επέβαλε ο Donald Trump.

Η επίσημη δήλωση της Ιαπωνικής εταιρείας στο Reuters είναι ότι: "Μέρος παραγωγής της Nintendo θα μεταφερθεί από την Κίνα στο Βιετνάμ και οι χωροι παραγωγής θα διαφοροποιηθούν". Η μεταφορά στο Βιετνάμ θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και είναι προφανές ότι από εκεί θα αποστέλλονται οι νέες κονσόλες της Nintendo στην Αμερική, εκεί όπου οι εισαγωγές έχουν επιπλέον δασμούς 25%.

Διαβάστε ακόμη τι πιστεύει ο Donald Trump για τα games και την βία. Συζητήστε περισσότερα για την πολιτική και τα games στο παρακάτω forum topic

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification