Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Sony, Microsoft, Nintendo και Epic Games θα ζητούν από τους developers τα ποσοστά των loot boxes

Sony, Microsoft, Nintendo και Epic Games θα ζητούν από τους developers τα ποσοστά των loot boxes

Friday, 09 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3b/4d/44/loot-box-54-1565197800.jpg
 

Sony, Microsoft, Nintendo και Epic Games θα ζητούν από τους developers τα ποσοστά των loot boxes

Και η Epic Games στο κόλπο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/8/19] Sony, Microsoft και Nintendo θα ξεκινήσουν πολιτική η οποία θα απαιτεί από τους developers να διευκρινίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των loot boxes τους ως προς τα αντικείμενα που θα κερδίζουν οι χρήστες.

Η νέα αυτή πολιτική θα ξεκινήσει να ισχύει μέχρι τα τέλη του 2020 και θα αφορά το βασικό παιχνίδι, τα updates που θα βγάζει και τα μελλοντικά DLC. Το Entertainment Software Association (ESA) εξέδωσε δελτίο τύπου και ζητάει από τους συνεργάτες του να περάσουν την πολιτική αυτή νωρίτερα από τα τέλη του 2020. Οι publishers αυτοί είναι οι Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda, Bungie, Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Sony, Take-Two, Ubisoft, Warner Bros. και Wizards of the Coast.

Η ESA θέλει τις πληροφορίες αυτές από τις εταιρείες καθώς "τάσσεται υπέρ ενός ανοιχτού διαλόγου με το community των gamers" όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Επίσης, Federal Trade Commission (FTC - Επιτροπή Εμπορίου Αμερικής) έχει σήμερα ένα workshop ενημέρωσης για τα loot boxes.

[UPDATE: 9/8/19 - Η Epic Games μπήκε στην ομάδα] Το Epic Games Store θα ενταχθεί κι αυτό με την σειρά του στην παρέα των PS4, Xbox One και Switch, καθώς η Epic Games συμφωνεί με την απόφαση των Sony, Microsoft και Nintendo για πλήρη διαφάνεια στα ποσοστά των loot boxes.

Η δήλωση από πλευράς Epic Games έγινε στο GamesIndustry. Το μόνο που μένει είναι να δούμε και την Valve με το Steam να μπαίνει στο γκρουπ.

Δείτε ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα loot boxes, ποιες πρόκειται να τα απαγορεύσουν και ποιες θεωρούν ότι δεν είναι τζόγος.

Συζητήστε περισσότερα για το θέμα στο forum topic για τις μικροσυναλλαγές.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification