Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Koch Media: "Το Epic Games Store έχει το ιδανικό επιχειρηματικό μοντέλο"

Koch Media: "Το Epic Games Store έχει το ιδανικό επιχειρηματικό μοντέλο"

Friday, 30 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Αρβανίτης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f4/35/02/Webpnet-compress-image-8-1567175001.jpg
 

Koch Media: "Το Epic Games Store έχει το ιδανικό επιχειρηματικό μοντέλο"

Mε αφορμή την κυκλοφορία του Metro Exodus.

Το Metro Exodus ήταν από τους πρώτους μεγάλους τίτλους που έλαβαν αποκλειστικότητα στο Epic Games Store, φεύγοντας από το Steam. Η κίνηση αυτή εξόργισε την κοινότητα, κυρίως λόγω των pre-orders που είχαν ήδη γίνει στο Steam όσο το παιχνίδι ήταν ακόμα ενεργό στην πλατφόρμα.

Παρόλο που η Epic Games τίμησε τα pre-orders και δεν ακύρωσε τίποτα, η κοινότητα συνέχισε να κινείται εναντίον της. Σε συνέντευξή του στο GI.biz ο CEO της Koch Media, Klemens Kundratitz, δήλωσε πως παρόλο που υπήρξαν αρνητικές συνέπειες από την μεταφορά του παιχνιδιού στο Epic Games Store, δηλώνει χαρούμενος με την εμπορική επιτυχία του παιχνιδιού αυτή την στιγμή. ''Η αποψή μου παραμένει ίδια, ως publisher πρέπει να καλωσορίσουμε την Epic Games και το επιχειρηματικό της μοντέλο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις τόσο με την Epic Games όσο και με το Steam. Ωστόσο, αυτό που δεν κάναμε καλά ήταν το timing της ανακοίνωσης, θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Έχουμε την ανάγκη να συνεργαζόμαστε με ψηφιακές πλατφόρμες που δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος από άλλες. Η Epic Games είναι παράδειγμα προς μίμηση τόσο για εμάς όσο και για λοιπές ψηφιακές πλατφόρμες.''

Η αλλαγή ψηφιακής πλατφόρμας ωστόσο φαίνεται να μην επηρέασε τις πωλήσεις του παιχνιδιού. Η THQ Nordic ανακοίνωσε τον Μάιο πως το Metro: Exodus πούλησε 2.5 φορές περισσότερα αντίτυπα από το Metro: Last Light.

Διαβάστε το review του Metro Exodus και συζητήστε για το Metro Exodus στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification