O developer του Sunless Sea κατηγορείται από δύο πρώην του για εκμετάλλευση νεαρών γυναικών

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
O developer του Sunless Sea κατηγορείται από δύο πρώην του για εκμετάλλευση νεαρών γυναικών

O developer του Sunless Sea κατηγορείται από δύο πρώην του για εκμετάλλευση νεαρών γυναικών

Με την αιτιολογία οτι "είχε σχέση με πολλές υφισταμένες του".

Ο Alexis Kennedy, developer των Sunless Sea και Cultist Simulator, κατηγορείται από δύο γυναίκες για εκμετάλλευση. Αμφότερες είχαν σχέση μαζί του.

Η Meg Jayanth, Narrative Designer, η οποία εργάστηκε με τον Kennedy ως συγγραφέας του Sunless Sea, τον κατηγόρησε ότι έχει "φιλική συμπεριφορά σε νεαρές κοπέλες που μπαίνουν στη βιομηχανία του gaming και περνάει μαζί τους από το επαγγελματικό όριο στο προσωπικό".

Η Jayanth έγραψε στο Twitter: "Αυτό που κάνει είναι εκμετάλλευση ατόμων. Το ξέρω τώρα γιατί μου το έκανε κι εμένα όταν τον πλησίασα για πρώτη φορά, τότε ως νεαρή γυναίκα που αναζητούσε μια συμβουλή για την καριέρα της και δουλειά. Αυτό δεν αποτελεί serial dating. Είναι μια πατέντα παρενόχλησης που διαπράττεται από έναν μεγαλύτερο άνδρα, ο οποίος χρησιμοποιεί την επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική του δύναμη για να εκμεταλλευτεί τις γυναίκες σεξουαλικά και επαγγελματικά. Έχει απειλήσει πολλές γυναίκες με αντίποινα για να εξασφαλήσει την σιωπή τους και την συμμόρφωσή τους".

Ο Alexis Kennedy απάντησε δημόσια προς την Janyanth: "Το αρνούμαι αυτό. Είχα έναν αριθμό πλήρως συναινετικών σχέσεων με άλλα άτομα της βιομηχανίας. Οτιδήποτε άλλο γράφεται εδώ είναι κακόβουλη συκοφαντία. Έχω πάρει νομική συμβουλή και θα προχωρήσω σε μήνυση προς την αστυνομία, γιατί εδώ έχουμε μια εκστρατεία παρενόχλησης".

Σε ένα ξεχωριστό tweet, η συγγραφέας Olivia Wood της Failbetter Games, έγραψε τους δικούς της ισχυρισμούς από την εποχή που ο Kennedy ήταν επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης. "Είχα σχέση με τον Alexis Kennedy για σχεδόν δύο χρόνια. Ήταν ο προϊστάμενός μου για όλο αυτό το διάστημα. Το είχαμε κρατήσει κρυφό από την υπόλοιπη εταιρεία, ακόμα και από την διοίκηση. Κατά την διάρκεια της σχέσης μας με κεράτωσε με άτομα που έφερνε σε εκδηλώσεις της εταιρείας και που ήθελαν να εργαστούν για την εταιρεία. Με χώρισε στέλνοντάς μου μήνυμα ότι θα με κεράτωνε με συνάδελφο (στην οποία ήταν επίσης προϊστάμενος) και μάλιστα στο πάρτι Halloween που κάναμε στο γραφείο. Μετά ζήτησα να σταματήσει να είναι προϊστάμενός μου, παρότι τότε ήταν διευθυντής του προϊσταμένου μου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η συμπεριφορά του απέναντί μου και την δουλειά μου άλλαξε από την ώρα που σταμάτησε να είναι η σχέση μου".

Ο Alexis Kennedy δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς της Olivia Wood. Είχε ιδρύσει την Failbetter Games το 2010 και έφυγε το 2016 για να ξεκινήσει μια νέα, μικρότερη εταιρεία, την Weather Factory. Σε συνέχεια των παραπάνω δηλώσεων στο Twitter, τέσσερα Twitter accounts αποφάσισαν να συσταθούν με το μέρος των δύο γυναικών και κατά του Alexis Kennedy, διακόπτωντας κάθε επαγγελματική σχέση μαζί του.

 

 

 

 

 

Οι παραπάνω κατηγορίες έρχονται ως συνέχεια μιας εβδομάδας γεμάτη με κατηγορίες για στελέχη της βιομηχανίας που είχαν σχέσεις με συναδέλφους τους. Θυμίζουμε ότι έχουν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων o συνδημιουργός του Night in the Woods, ο συνθέτης του Skyrim και του Guild Wars και ο gaming YouTuber ProJared.

Επίσης, κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί και voice actors για σεξουαλικές σχέσεις/επιθέσεις (σ.σ. δεν έχει διευκρινιστεί), όπως ο voice actor του Jugement.

Συζητήστε περισσότερα για στελέχη της gaming βιομηχανίας που κατηγορούνται στο παρακάτω forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification