Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Φήμη για την πώληση της FoxNext από την Disney

Φήμη για την πώληση της FoxNext από την Disney

Wednesday, 11 Sep 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Βασιλικάρης  
Γιώργος Βασιλικάρης

Γιώργος Βασιλικάρης  

Perhaps my evil plan needs to be... eviler... um... yeah
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d3/f8/09/FoxNext-sold-bt-disney-52-1568203512.jpg
 

Φήμη για την πώληση της FoxNext από την Disney

Το in-house development δεν αποτελεί προτεραιότητα.

 

Όπως όλα δείχνουν, ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται έτοιμος να προβεί στην πώληση της γνωστής developer/publisher. Σύμφωνα με πηγές, η Disney φάνηκε να έχει την διάθεση να διατηρήσει στην κατοχή της την FoxNext, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της, Bob Iger, το αρνήθηκε. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Disney.

Η FoxNext ιδρύθηκε το 2017 και είχε σκοπό να στηρίξει την Fox στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των video games και του virtual reality, ενώ το 2018 ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα shooter σε συνεργασία με άτομα που δούλεψαν πάνω στα BioShock, Borderlands και Star Trek: Online. Αν και μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιάσει κάτι αξιοσημείωτο εκτός από το mobile game Marvel Strike Force, η αμερικανική εταιρεία έγινε γνωστή από την στήριξη που παρείχε στα indie games μέσω διάφορων προγραμμάτων της.

Αν και το γεγονός ότι η Disney θέλει να κλείσει μία ακόμα εταιρεία ανάπτυξης δεν αποτελεί έκπληξη, η λίστα της έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν, είχε κλείσει τις Avalanche Software (Disney Infinite), Propaganda Games (Tron Evolution), Black Rock Studios (Pure, Split/Second) αλλά και την Junction Point Studios (Epic Mickey). Ο Iger τοποθετήθηκε όσον αφορά την τάση της Disney να κλείνει εταιρείες ανάπτυξης δηλώνοντας ότι το δυνατό χαρτί της είναι οι άδειες πνευματικών δικαιωμάτων και όχι το in-house development. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι σε αυτές τις άδειες περιλαμβάνεται και η άδεια ανάπτυξης των Star Wars games, την οποία θα κατέχει για την επόμενη δεκαετία η EA. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος για την αγορά της FoxNext μέχρι στιγμής.

Διαβάστε εδώ για το επόμενο Star Wars game της ΕΑ, Star Wars Jedi: Fallen Order και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification