Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις 218 εκατομμύρια λογαριασμοί της Zynga εκτέθηκαν σε έναν Πακιστανό hacker

218 εκατομμύρια λογαριασμοί της Zynga εκτέθηκαν σε έναν Πακιστανό hacker

Tuesday, 01 Oct 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/86/8e/9b/zynga-headquarters-26-1569945684.jpg
 

218 εκατομμύρια λογαριασμοί της Zynga εκτέθηκαν σε έναν Πακιστανό hacker

Τα προσωπικά μας δεδομένα ξανά σε κίνδυνο.

Οι αποκαλύψεις στοιχείων χρηστών σε βάσεις δεδομένων είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Θύμα των hackers είναι αυτή τη φορά η Zynga, μια πασίγνωστη εταιρεία που αναπτύσσει social games.

Η Zynga δέχθηκε επιδρομή από hackers που υπέκλεψαν στοιχεία 200 εκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρεία ανάπτυξης του FarmVille αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι "Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι μία δυσάρεστη πραγματικότητα του να δουλεύει κάποιος σήμερα". Η Αμερικάνικη εταιρεία μίλησε με το αντίστοιχο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αμερικής για να ζητήσει βοήθεια και να εντοπιστούν οι δράστες. Η εταιρεία "πιστεύει ότι οι πληροφορίες πιστωτικών καρτών των χρηστών δεν έχουν κλαπεί", αλλά εκτέθηκαν απλά προσωπικά στοιχεία χρηστών.

Από εκεί και πέρα η Zynga θα ξεκινήσει κάποιες ενέργειες προστασίας λογαριασμών. Ως πρώτο βήμα ζητάει την αλλαγή κωδικού από τους χρήστες της. Ευτυχώς οι κωδικοί μας σε Facebook, Android και iOS δεν έχουν εκτεθεί στους hackers διότι η εταιρεία δεν κρατάει αυτούς τους κωδικούς στη βάση της, παρά μόνο δημιουργεί σύνδεση με τα games της.

Επίσης, σύμφωνα με το Hacker News, ο υπεύθυνος της επίθεσης είναι ένας hacker από το Πακιστάν. Συγκεκριμένα, απέκτησε πρόσβαση σε 218 εκατομμύρια λογαριασμούς, εκ των οποίων είδε ονόματα, email, login IDs, κωδικούς, κινητά τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες που συμπληρώθηκαν στα προφίλ αυτά.

Διαβάστε ακόμη για την κόντρα Electronic Arts και Zynga.

Συζητήστε για τις εξελίξεις στη βιομηχανία των games στο παρακάτω forum topic.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification