Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Epic Games: "Εμείς δεν τιμωρούμε τους παίκτες του Fortnite για πολιτικούς λόγους"

Epic Games: "Εμείς δεν τιμωρούμε τους παίκτες του Fortnite για πολιτικούς λόγους"

Wednesday, 09 Oct 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9e/17/60/Fortnite-china-68-1570650424.jpg
 

Epic Games: "Εμείς δεν τιμωρούμε τους παίκτες του Fortnite για πολιτικούς λόγους"

Ξεκάθαρη σπόντα προς την Blizzard.

Με αφορμή τα γεγονότα αποκλεισμού παίκτη και σχολιαστών Hearthstone από την Blizzard, η Epic Games εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να διευκρινίσει ότι οι παίκτες της μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα πολιτικά μέσα από το Fortnite, χωρίς να κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Ο Tim Sweeney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δήλωσε μέσω Twitter ότι: "Η Epic υποστηρίζει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης για πολιτικά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του καθενός. Δεν θα κάναμε ποτέ ban ή θα τιμωρούσαμε έναν παίκτη Fortnite ή έναν δημιουργό βίντεο επειδή μιλάει για τέτοια θέματα". 

 

 

Από την άλλη ο Sweeney δεν επιθυμεί και ακρότητες. Για παράδειγμα, όταν ερωτήθηκε τι έχει να πει που το NBA έριξε έναν από τους γενικούς διευθυντές του κάτω από λεωφορείο ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να ικανοποιηθεί το κοινό της Κίνας, ο Sweeney πρόσθεσε: "Κάτι τέτοιο δεν θα γ ίνει όσο είμαι ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος".

Στη συνέχεια όταν ο Sweeney ερωτήθηκε από μία Κινέζα για τον ρόλο της Κινέζικης Tencent στην εταιρεία,  τότε κλήθηκε να διευκρινίσει ότι ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο της Epic Games και ότι η Tencent έχει το 40%, ενώ υπάρχουν και άλλοι μέτοχοι (σ.σ. που προφανώς απαρτίζουν κάτι λιγότερο ή ίσο με το 9%).

 

 

Πέρα από όλα αυτά, ένας Αμερικανός φοιτητής και παίκτης του Hearthstone σήκωσε πανό με τίτλο "Ελευθερώστε το Χονκ Κονγκ, μποϊκοτάρετε την Blizzard" χθες στον τελικό του American Collegiate Hearthstone Championship, ενώ δήλωσε ότι δεν θα ξαναλάβει μέρος σε μελλοντικά Hearthstone Grandmasters livestreams, "διότι η Blizzard είναι τελείως αδικαιολόγητη και άδικη" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για την συμπεριφορά της Αμερικάνικης εταιρείας απέναντι στον BlitzchungBlitzchung.

Διαβάστε περισσότερα για το expansion του Hearthstone Rastakhan's Rumble και συζητήστε για το παιχνίδι στο σχετικό forum topic.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification