Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Super NES CD-ROM πωλείται σε δημοπρασία

Το Super NES CD-ROM πωλείται σε δημοπρασία

Thursday, 13 Feb 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/63/0b/1b/SNES-Super-NES-CD-Rom-70-1581627499.jpg
 

Το Super NES CD-ROM πωλείται σε δημοπρασία

Άρχισε η πώληση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/10/19] Η Nintendo και η Sony συνεργάστηκαν για την δημιουργία μιας κονσόλας με όνομα Super NES CD – ROM και εν μέρει τα κατάφεραν. Οι δυο εταιρίες κολοσσοί έφτιαξαν μια πρωτότυπη κονσόλα το 1998, που θα έφερε optical cd drive . Ωστόσο το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ τους φαίνεται ότι κατέρρευσε μετά την κυκλοφορία του PlayStation One το 1994. Με αυτό το τρόπο το project Super NES έμεινε οριστικά στο ράφι και των δυο εταιριών. Παρόλα αυτά ο Terry Diebold, φαίνεται να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να κρατήσει στην κατοχή του μια πρωτότυπη κονσόλα Super NES, την οποία και αγόρασε το 2009. Ο ίδιος ωστόσο αποφάσισε να την διαθέσει προς πώληση, καθώς ένας φίλος του (Cedric Biscay) έκανε την μια σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας:

"O Terry Diebold πριν από χρόνια ήταν καλεσμένος μας στο Magic Monaco και μόλις με πληροφόρησε ότι θέλει να πουλήσει την πρωτότυπη αυθεντική κονσόλα Nintendo PlayStation. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποια θα είναι η τελική τιμή του συγκεκριμένου αντικειμένου! Εικάζω πως θα καταγραφεί κάποιο τρελό Παγκόσμιο ρεκόρ…"


Έτσι οποίος είναι φανατικός συλλέκτης κομματιών που έχουν γράψει ιστορία στην gaming βιομηχανία και έχει γερό πορτοφόλι, μπορεί να στείλει την προσφορά του λαμβάνοντας πληροφορίες από το παρακάτω tweet του Terry Diebold.

 

[UPDATE: 17/12/19 - Σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο] Τον Φεβρουάριο θα μπει σε δημοπρασία το SNES CD-ROM από την Heritage Auctions, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Ο ιδιοκτήτης της κονσόλας Terry Diebold έχει αρνηθεί στο παρελθόν προσφορές εκατομμυρίων δολαρίων αλλά τις αρνήθηκε. Για να δούμε πλέον πόσα θα πιάσει. Η κονσόλα αγοράστηκε το 2009 από τον ίδιο, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με αυτή την κονσόλα και δεν έχει κερδίσει κάτι από αυτό, αντιθέτως πλήρωνε ταξίδια από την τσέπη του.

Ο Diebold αρνήθηκε για το SNES CD-ROM προσφορά 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Νορβηγία. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου και η διευθύντρια του τμήματος games της Heritage, Valarie McLeckie, δήλωσε ότι "Η κονσόλα σίγουρα θα πουληθεί σε υψηλή τιμή και η αγορά θα καθορίσει την αξία της"

Εν τω μεταξύ το 2015 είχε πουληθεί ένα SNES CD-ROM για 75 δολάρια σε δημοπρασία ως "χαλασμένο", αλλά τελικά δούλευε!

[UPDATE 2: 13/2/20 - Η δημοπρασία ξεκίνησε] Η δημοπρασία για το SNES CD-ROM ξεκίνησε με αρχική τιμή τα 31.000 δολάρια. Αυτή τη στιγμή το ποσό αγοράς είναι στα 48.000 δολάρια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την δημοπρασία.

Συζητήστε περισσότερα για την Nintendo στο αντίστοιχο forum topic και μάθετε για τον modder που επισκεύασε το Super NES CD-Rom.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification