Ειδήσεις Retro Το Super NES CD-ROM πουλήθηκε σε δημοπρασία

Το Super NES CD-ROM πουλήθηκε σε δημοπρασία

Sunday, 08 Mar 2020  | in Retro | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/63/0b/1b/SNES-Super-NES-CD-Rom-70-1581627499.jpg
 

Το Super NES CD-ROM πουλήθηκε σε δημοπρασία

Στα 360.000 δολάρια. Ο αγοραστής του έχει 800 Arcade! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/10/19] Η Nintendo και η Sony συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Super NES CD–ROM, ενός περιφερειακού το οποίο θα συνδεόταν με το SNES και θα του έδινε την δυνατότητα να τρέξει games σε CD, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν στα πρώτα τους βήματα. Το περιφερειακό ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1988.

Ωστόσο το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ τους φαίνεται ότι κατέρρευσε καθώς η Sony ζητούσε δικαιώματα από τα CD, κάτι που δεν επιθυμούσε η Nintendo. Στο Consumer Electronics Show, η Sony ανακοίνωσε το περιφερειακό του SNES και μία ημέρα αργότερα η Nintendo ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Philips. Έτσι, το Super NES CD-Rom δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα στην αγορά.

Παρόλα αυτά, ο Terry Diebold, φαίνεται να είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που κατάφερε να κρατήσει στην κατοχή του ένα πρωτότυπο SuperNES CD-Rom, το οποίο και αγόρασε το 2009. Ο ίδιος ωστόσο αποφάσισε να την διαθέσει προς πώληση, καθώς ένας φίλος του (Cedric Biscay) έκανε την μια σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας: "O Terry Diebold πριν από χρόνια ήταν καλεσμένος μας στο Magic Monaco και μόλις με πληροφόρησε ότι θέλει να πουλήσει την πρωτότυπη αυθεντική κονσόλα Nintendo PlayStation. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποια θα είναι η τελική τιμή του συγκεκριμένου αντικειμένου! Εικάζω πως θα καταγραφεί κάποιο τρελό Παγκόσμιο ρεκόρ…"

Έτσι οποίος είναι φανατικός συλλέκτης κομματιών που έχουν γράψει ιστορία στην gaming βιομηχανία και έχει γερό πορτοφόλι, μπορεί να στείλει την προσφορά του λαμβάνοντας πληροφορίες από το παρακάτω tweet του Terry Diebold.

[UPDATE: 17/12/19 - Σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο] Τον Φεβρουάριο θα μπει σε δημοπρασία το SNES CD-ROM από την Heritage Auctions, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο ιδιοκτήτης της κονσόλας Terry Diebold έχει αρνηθεί στο παρελθόν προσφορές εκατομμυρίων δολαρίων αλλά τις αρνήθηκε. Για να δούμε πλέον πόσα θα πιάσει. Η κονσόλα αγοράστηκε το 2009 από τον ίδιο, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με αυτή την κονσόλα και δεν έχει κερδίσει κάτι από αυτό, αντιθέτως πλήρωνε ταξίδια από την τσέπη του.

Ο Diebold αρνήθηκε για το SNES CD-ROM προσφορά 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Νορβηγία. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου και η διευθύντρια του τμήματος games της Heritage, Valarie McLeckie, δήλωσε ότι "Η κονσόλα σίγουρα θα πουληθεί σε υψηλή τιμή και η αγορά θα καθορίσει την αξία της"

Εν τω μεταξύ το 2015 είχε πουληθεί ένα SNES CD-ROM για 75 δολάρια σε δημοπρασία ως "χαλασμένο", αλλά τελικά δούλευε!

[UPDATE 2: 13/2/20 - Η δημοπρασία ξεκίνησε] Η δημοπρασία για το SNES CD-ROM ξεκίνησε με αρχική τιμή τα 31.000 δολάρια. Αυτή τη στιγμή το ποσό αγοράς είναι στα 48.000 δολάρια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την δημοπρασία.

[UPDATE 3: 7/3/20 - Πουλήθηκε για 360.000 δολάρια] Το σπάνιο SNES CD-ROM, η κονσόλα που δεν κυκλοφόρησε τελικά ποτέ στην αγορά, πουλήθηκε για 360.000 δολάρια. Το οξύμωρο είναι ότι ο ιδιοκτήτης της κονσόλας είχε πρόταση 1,2 δις δολάρια για την αγορά της. Μάλλον θα έπρεπε να την πουλήσει όταν είχε υψηλή ζήτηση.

[UPDATE 4: 8/3/20 - Ο αγοραστής είναι ο ιδρυτής του Pets.com] Ο αγοραστής του σπάνιου SNES CD-ROM, είναι ο ιδρυτής του Pets.com, ενός site που πουλάει τροφές και αξεσουάρ για ζωάκια. Ονομάζεται Greg McLemore και ίδρυσε το site την δεκαετία του '90. Το 1999 πούλησε το 50% του site στην Amazon.

Ο McLemore δήλωσε στο Forbes ότι είναι παθιασμενος με το gaming και τον ενδιαφέρουν οι ιστορικές κονσόλες. Σήμερα δουλεύει μια gaming encyclopedia που ονομάζεται Arcade Museum, εν΄ωέχει μια συλλογή με 800 μηχανές Arcade!

Συζητήστε περισσότερα για την Nintendo στο αντίστοιχο forum topic και μάθετε για τον modder που επισκεύασε το Super NES CD-Rom.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification