Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Activision Blizzard έβγαλε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από μικροσυναλλαγές

Η Activision Blizzard έβγαλε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από μικροσυναλλαγές

Friday, 07 Feb 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1f/31/5e/activisionmoney-9-1573214308.jpg
 

Η Activision Blizzard έβγαλε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από μικροσυναλλαγές

Μέσα στο 2019. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/11/19] Ο τιτάνας της gaming βιομηχανίας, η Activision Blizzard, βγάζει πάρα πολλά λεφτά από τις μικροσυναλλαγές.

Η εταιρία επιβεβαίωσε σε δελτίο κερδών ότι μέχρι το οικονομικό τρίμηνο που τελείωνε στις 30 Σεπτεμβρίου οι μικροσυναλλαγές, τις οποίες αποκαλούσε “in-game net bookings”, απέφεραν κέρδη ύψους 709 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 646 εκατομμύρια ευρώ). Κάπου στο 31% ή 323 εκατομμύρια δολάρια (292 εκατομμύρια δολάρια) κάτω από τα περσινά κέρδη από μικροσυναλλαγές (περίπου 1δις δολάρια) στο ίδιο οικονομικό τρίμηνο.

activision blizzard

Η Activision θεωρεί το Call of Duty: Black Ops 4 υπεύθυνο για την επιτυχία της στον τομέα των μικροσυναλλαγών για το οικονομικό τρίμηνο. Τα κέρδη από τις μικροσυναλλαγές στο Black Ops 4 ήταν αρκετά μεγαλύτερα, συγκριτικά με αυτά του Call of Duty: WWII στην ίδια περίοδο πέρσι. Ένας λόγος που τα κέρδη λόγω μικροσυνναλαγών έπεσαν σε σχέση με πέρσι είναι ότι η Activision δεν είναι πλέον η εκδότρια εταιρία του Destiny.

Οι μικροσυναλλαγές φαινόταν πιο “βίαιες” στο Black Ops 4, ωστόσο η τακτική της Activision έχει αλλάξει έκτοτε, αφού οι μικροσυναλλαγές στο Call of Duty: Modern Warfare είναι πιο περιορισμένες. Βέβαια η εταιρία θα προσθέσει και άλλες μικροσυναλλαγές τον Δεκέμβρη όπου και θα κυκλοφορήσει το Battle Pass.

[UPDATE: 7/2/20 - Τεράστια τα κέρδη απο μικροσυναλλαγές για την εταιρία] Η Activision Blizzard ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα την Πέμπτη.

Στην αναφορά της Activision Blizzard φαίνεται το πραγματικό κέρδος από τις μικροσυναλλαγές. Μέσα στο 2019, η Activision Blizzard έβγαλε συνολικά 3.370.000.000 δολάρια από μικροσυναλλαγές, τις οποίες η εταιρία αποκαλεί “in-game net bookings”. Μέσα στο οικονομικό τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου, η Activision Blizzard έβγαλε 1.090.000.000 δολάρια από μικροσυναλλαγές.

Για σύγκριση, μέσα στο 2018 η Activision Blizzard έβγαλε 4.203.000.000 δολάρια από μικροσυναλλαγές και 1.204.000.000 δολάρια τους τελευταίους τρείς μήνες του 2018. Το “in-game net bookings” περιλαμβάνει επίσης τις πωλήσεις downloadable content. Η Activision Blizzard είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδότριες εταιρίες στην βιομηχανία, και είναι η εταιρία που έχει εξαγοράσει τον τιτάνα του mobile gaming, την King. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα mobile games που αποφέρουν κέρδη από μικροσυναλλαγές. Τα κέρδη του Modern Warfare από μικροσυναλλαγές αυξήθηκαν κατά “διψήφιο ποσοστό”, συγκριτικά με αυτά του Black Ops 4.

 

Διαβάστε εδώ το review του Call of Duty: Modern Warfare και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification