Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat

Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat

Monday, 18 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σκλιβάνος  
Γιάννης Σκλιβάνος

Γιάννης Σκλιβάνος  

"Donde esta la biblioteca"
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/90/ed/31/VRChat-SignLanguage-4-1574107415.jpg
 

Κωφοί παίκτες δημιουργούν κοινότητα στο VRChat

Για να διδάξουν τη νοηματική και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.

Πλήθος παικτών του VRChat ενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινότητα για τους κωφούς με όνομα Helping Hands. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Syrmor δείχνει το anime avatar ενός παίκτη μέσα στο VRChat να εξηγεί την εμπειρία του να είσαι κωφός. Έπειτα καταλήγει σε ξενάγηση του κτιρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι παίκτες μπορούν να μάθουν τη νοηματική. Η κοινότητα ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2018 από τον Papa Thelius. Σκοπός αυτής είναι να αναπτυχθεί η κοινότητα των κωφών στο VRChat και να τους μάθει να χρησιμοποιούν τη νοηματική και για την καθημερινή ζωή.

Στο βίντεο παρακολουθούμε μία ξενάγηση, της οποίας ηγείται ο Quentin, του κυρίως χώρου, στον οποίο βλέπουμε πινακίδες με την Αμερικανική νοηματική (ASL) και μία περιοχή στα Ολλανδικά. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας με κουμπιά, τα οποία οι παίκτες μπορούν να πατήσουν ώστε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με ένα χαρακτήρα του VRChat που θα κάνει επίδειξη του νοήματος που επέλεξαν. Αξιοθαύμαστη είναι η ύπαρξη δύο εκδόσεων νοημάτων VR. Η πρώτη αφορά όσους χρησιμοποιούν γενικής χρήσης σύστημα VR ενώ η δεύτερη όσους χρησιμοποιούν τα Valve Index Controllers. Όσοι γίνονται μέρος της κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν το όνομά τους σε μία λίστα νοημάτων με σκοπό άλλοι παίκτες να μπορούν με ευκολία να το διατυπώσουν με τη χρήση αυτών.

Ο ιδρυτής, Papa Thelius έχει δηλώσει πως παρόλο που το VR δεν αποτελεί  τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης, βοηθάει τους παίκτες να αντιληφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τη νοηματική. Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί που, αφού γνώρισαν την κοινότητα, έκαναν εγγραφές για μαθήματα στην πραγματική ζωή. Αδιαμφισβήτητα, μία πολύ καλή κίνηση για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τη νοηματική και να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και όλα αυτά χρησιμοποιώντας χαρακτήρες anime. Αξίζει να αναφερθεί πως η νοηματική δεν είναι διεθνής, συνεπώς η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) δεν μεταφράζεται επακριβώς στο σύστημα ASL.

Διαβάστε τα τελευταία νέα σχετικά με το VRChat και συζητήστε στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification