Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο δημιουργός των Pantheon και EverQuest απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών

Ο δημιουργός των Pantheon και EverQuest απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών

Wednesday, 20 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d6/10/b3/mcquid-60-1574250557.jpg
 

Ο δημιουργός των Pantheon και EverQuest απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών

Συνεργάτες και θαυμαστές εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους.

 

Σε ηλικία μόλις 51 ετών απεβίωσε ο δημιουργός των EverQuest. Ο θάνατος του Brad Mcquaid ανακοινώθηκε από τον λογαριασμό του Pantheon στο Twitter, το οποίο είναι το τελευταίο game που ετοίμαζε πριν το ατυχές γεγονός.

Ένας χρήστης στο forum του game γράφει επίσης “Ο Brad ήταν ένας οραματιστής, ένας μέντορας, ένας καλλιτέχνης, ένας φίλος, ένας σύζυγος και πατέρας. Κατάφερε να αγγίξει χιλιάδες ζωές με το έργο του. Άλλαξε το τοπίο του gaming μια για πάντα. Θα μας λείψει πολύ και θα τον θυμόμαστε για πάντα. Σε ευχαριστούμε Brad που μας ένωσες όλους μέσω των κόσμων σου. Αναπαύσου εν ειρήνη Aradune. Όλοι μας στην Visionary Realms εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Brad και μέσα στην δύσκολη αυτή περίοδο σας ζητάμε να σεβαστείτε την δημοτικότητα της οικογένειας του. “

Γνωστός ως Aradune στα communities των MMO ο Brad McQuaid προσλήφθηκε από την Sony Online Entertainment το 1996 ως επικεφαλής προγραμματιστής και αργότερα producer στο EverQuest. Το 2002 έφυγε από την εταιρία ιδρύοντας την Sigil Games η οποία κυκλοφόρησε το MMO Vanguard: Saga of Heroes. Αναδρομικά η Sigil Games εξαγοράστηκε από την Sony Online Entertainment. Επέστρεψε στην Sony Online Entertainment το 2012-2013 λίγο πριν γίνει ανεξάρτητος. Το Pantheon: Rise of the Fallen ήταν εμπορική επιτυχία και ξεκίνησε το 2014.

Ο πρώην πρόεδρος της Sony Online Entertainment ανήρτησε το παρακάτω εις μνήμην του:

Διαβάστε τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία για το EverQuest Next και συζητήστε για το κλείσιμό του σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification