Το Steam κάνει bans σε ναζιστικά profiles

Φοίβος Καρκάνης
Το Steam κάνει bans σε ναζιστικά profiles

Το Steam κάνει bans σε ναζιστικά profiles

Τα bans ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες γερμανικών ΜΜΕ.

Τον τελευταίο χρόνο η Valve διέγραψε αρκετά ναζιστικά groups στο Steam.

Η γερμανική τηλεόραση και το ραδιόφωνο της χώρας σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις τους υποστηρίζουν ότι ανάγκασαν την Valve να διαγράψει πάνω από 30 προφίλ παικτών και 28 wallpapers που παρέπεμπαν σε ναζιστικές αντιλήψεις, οι οποίες καταδικάζονται από το γερμανικό νόμο. Usernames όπως Fuhrer και Holocaust ή ομάδες με ονόματα Reconquista Germania απαγορεύονται αυστηρά εκτός σπανίων εξαιρέσεων και αποτελούν αδίκημα.

Το Steam αφαίρεσε το περισσότερο ναζιστικό περιεχόμενο που βρέθηκε και υποσχέθηκε να κάνει καλύτερη δουλειά μελλοντικά για να προλάβει τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές. Το Kotaku ρώτησε την Valve για λεπτομέρειες όμως δεν απάντησαν ακόμα. Φαίνεται πάντως ότι η εταιρία δεν έχει ακόμα κάποιο σταθερό σύστημα αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων και στηρίζεται κυρίως σε εξωτερικές καταγγελίες, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Το Steam είναι πολύ δημοφιλές στους νέους αλλά και σε ακροδεξιούς εξτρεμιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την προπαγάνδα τους.

Διαβάστε περισσότερα νέα για την Valve και συζητήστε για αυτά στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification