Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης απαλάσει την Nintendo από τις αποζημιώσεις σε προπαραγγελίες

Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης απαλάσει την Nintendo από τις αποζημιώσεις σε προπαραγγελίες

Thursday, 23 Jan 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8b/72/80/luigi-coins-new-super-mario-bros-220-30-1579792647.jpg
 

Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης απαλάσει την Nintendo από τις αποζημιώσεις σε προπαραγγελίες

Η κατηγορία είχε γίνει από Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή.

 

Η Nintendo δεν είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει για τις προ παραγγελίες που έγιναν σε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σε γερμανικό δικαστήριο βγήκε η απόφαση υπέρ της Nintendo για την κατηγορία που της ασκήθηκε το 2018 από τον τις ομάδες συνηγορίας του καταναλωτή της Νορβηγίας και της Γερμανίας.

Η κατηγορία ξεκίνησε με την Νορβηγική Consumer Commission να καταθέτει παράπονα για την Nintendo και για άλλες εταιρείες επειδή δεν πρόσφεραν αποζημίωση σε πελάτες που έκαναν προπαραγγελίες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Η Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή πήγε την Nintendo στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι αρνείται να αποζημιώσει καταναλωτές που είχαν κάνει προ παραγγελία στην Ευρώπη.

Ο στόχος ήταν να καταγραφεί το συμβάν για να μην επαναληφθεί και από άλλες εταιρείες η συγκεκριμένη πολιτική αποζημίωσης. Δυστυχώς ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε πως η Nintendo δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τις αποζημιώσεις επειδή οι καταναλωτές αποδέχονται πριν από κάθε παραγγελία την άρνηση του δικαιώματος αποζημίωσης τους. Σύμφωνα με αναφορά το Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απάλαξε την Nintendo από τις κατηγορίες υποχρεώνοντας την Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα αν και η υπηρεσία αιτήθηκε να ασκηθεί έφεση.

Η Nintendo υποστήριζε ότι σύμφωνα με το Article 16 of Directive 2011/83 του ευρωπαϊκού καταναλωτικού δικαίου, δεν υποχρεούται να δώσει αποζημίωση για ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Διαβάστε για την απόφαση ακυρώνει το πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ εναντίων της Nintendo και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification