Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Έρευνα: Μόλις το 5% των developers ετοιμάζει games για PS5 και Xbox Series X

Έρευνα: Μόλις το 5% των developers ετοιμάζει games για PS5 και Xbox Series X

Saturday, 25 Jan 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f7/32/6b/ps5-vs-xbox-series-x-33-1579974372.jpg
 

Έρευνα: Μόλις το 5% των developers ετοιμάζει games για PS5 και Xbox Series X

Το 34% ετοιμάζει games και για τις δύο γενιές.

 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Game Developers Conference (το οποίο θα διεξαχθεί φέτος, 16-20 Μαρτίου), μόλις το 5% των developers ετοιμάζει games για τα PS5 και Xbox Series X, τις δύο νέες κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο.

Επίσης, το 34% των developers ετοιμάζουν games τόσο για την όγδοη όσο και για την ένατη γενιά κονσολών, κοινώς για δύο γενιές μαζί. Άραγε η μετάβαση στις νέες κονσόλες θα γίνει γρήγορα ή πιο αργά απ' ότι περιμένουν οι κατασκευάστριες εταιρείες;

Στην έρευνα συμμετείχαν 4.000 developers, συνεπώς το δείγμα είναι άκρως αντιπροσωπευτικό. Επίσης, το 39% των developers δεν είναι ακόμη βέβαιο ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι του, κάτι που δείχνει και την ανησυχία της αγοράς.

Από το σύνολο των games που βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη, το 11% θα κυκλοφορήσει και για το PS5 και το 9% για το Xbox Series X. Μακροπρόθεσμα πάντως, το 23% των developers θέλουν να δουν το επόμενο παιχνίδι τους στο PS5 και το 17% στο Xbox Series X.

Τα PC είναι η πιο επιθυμητή πλατφόρμα από όλες με ένα δυνατό 50%.

Δείτε ακόμη σε άλλη έρευνα πόσο έχουν αυξηθεί οι μεσήλικες gamers και την έρευνα για τους gamers που δεν χωρίζονται σε casual και hardcore

Συζητήστε για τις gaming έρευνες σε αυτό το forum topic..

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification