Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο σχεδιαστής του Atari VCS μηνύει την εταιρεία για απλήρωτους μισθούς

Ο σχεδιαστής του Atari VCS μηνύει την εταιρεία για απλήρωτους μισθούς

Saturday, 04 Apr 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βάσια Κούκια  
Βάσια Κούκια

Βάσια Κούκια  

Aim for the head
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/64/e2/27/atari-vcs-56-1586000780.jpg
 

Ο σχεδιαστής του Atari VCS μηνύει την εταιρεία για απλήρωτους μισθούς

Ο Rob Wyatt λέει ότι του χρωστάνε 260.000 δολάρια για τη δημιουργία της κονσόλας.

Ο βασικός αρχιτέκτονας της κονσόλας Atari VCS έκανε μήνυση στην εταιρεία, λέγοντας ότι δεν έχει πληρωθεί έξι μήνες δουλειάς όσον αφορά το σχεδιασμό της κονσόλας.

Ο Rob Wyatt που ήταν επίσης ό αρχιτέκτονας του συστήματος του πρώτου Xbox δήλωσε ότι η Atari Gamebox του χρωστάει πάνω από 260.000 δολάρια. Ο σχεδιαστής είχε παραιτηθεί από την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο εξαιτίας του απλήρωτου μισθού. Στη μήνυση του αναφέρεται ότι όταν απαίτησε να του δώσουν όλη την πληρωμή τον Οκτώβριο, η Atari υποστήριξε ότι εκείνος είχε καθυστερήσει την κονσόλα και πως δεν είχε δουλέψει εντός του χρονικού προγράμματος που είχαν συμφωνήσει. Επιπλέον η μήνυση αναφέρει ότι: "Για την ακρίβεια, ήταν η κακή διαχείριση του Project της κονσόλας από την ίδια την Atari που προκάλεσε την αργοπορημένη κυκλοφορία της κονσόλας project και όχι επειδή η Tin Giant (η προσωπική εταιρεία του Rob Wyatt) δεν κατάφερε να τηρήσει τη Συμφωνία."

Οι κατηγορίες της μήνυσης πιάνουν και τους εργαζόμενους της Atari, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνων συμβούλου Frederic Chesnais, ο οποίος κατηγόρησε τον Wyatt με δηλώσεις στα media για την καθυστέρηση του Atari VCS. Ο Rob Wyatt μηνύει, λοιπόν, την Atari και για το απλήρωτο ποσό χρημάτων, αλλά και για δυσφήμιση. Σύμφωνα με το VentureBeat, το οποίο ανέφερε τη δήλωση την Πέμπτη, ο Chesnais αρνήθηκε να καταθέσει κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα κάποιο αντίγραφο της μήνυσης.

atari vcs factory

Η ιδέα για το Atari VCS ξεκίνησε το 2017 ως το "Ataribox" και χρηματοδοτήθηκε το 2018 με 3.058.123 δολάρια μέσω προπαραγγελιών στο Indiegogo. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή την άνοιξη του 2019. Το Μάρτιο του 2019 η Atari ανακοίνωσε καθυστέρηση και τρεις μήνες μετά μετακίνησε την κυκλοφορία της κονσόλας για το Μάρτιο του 2020 λέγοντας ότι οι δωρητές της Indiegogo θα παραλάβουν τις κονσόλες τους μέχρι το τέλος του χρόνου. Ύστερα όμως τον Δεκέμβριο καθυστερούν και πάλι την κονσόλα καθησυχάζοντας αυτή τη φορά τους δωρητές ότι θα ήταν απλά ένα πρόβλημα που θα διαρκούσε κάποιες εβδομάδες αυτή τη φορά και όχι μήνες. Δύο μήνες μετά, τον Φεβρουάριο η εταιρεία δημοσίευσε ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε ότι το εργοστάσιο στην Κίνα έχει κλείσει λόγω κορωνοϊού. Τέλος, στις 20 Μαρτίου, η Atari ανακοίνωσε ότι έχουν αρκετά κομμάτια για να κατασκευάσουν της πρώτες 500 μονάδες Atari VCS και πως πιέζουν το εργοστάσιο στην Κίνα και τους προμηθευτές τους για να μεγαλώσουν την παραγωγή και να καταφέρουν να ολοκληρώσουν της προπαραγγελίες. Βέβαια το μήνυμα δεν ανέφερε ούτε πόσοι υποστηρικτές έχουν παραλάβει τις μονάδες τους ούτε τα χρονικά πλαίσια για την κυκλοφορία της κονσόλας.

Διαβάστε περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας και συζητήστε για αυτή στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification