Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο source code του original Xbox έχει διαρρεύσει online

Ο source code του original Xbox έχει διαρρεύσει online

Friday, 22 May 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e7/a9/98/xbox20source20code-34-1590157365.jpg
 

Ο source code του original Xbox έχει διαρρεύσει online

To λειτουργικό σύστημα είναι μία modded έκδοση των Windows 2000.

Ο κώδικας του λειτουργικού συστήματος του Xbox, έχει διαρρεύσει εδώ και μία εβδομάδα μαζί με τον πηγαίο κώδικα των Windows NT 3.5, σύμφωνα με αναφορά του The Verge.

Ο εν λόγω κώδικας συμπεριλαμβάνει τον kernel (πύρινα) του λειτουργικού συστήματος της κονσόλας, ο οποίος από ότι φαίνεται είναι μία modded έκδοση των Windows 2000. Η διαρροή περιέχει τα development kit, build environment, emulators όπως και τα επίσημα έγγραφα της Microsoft. Το The Verge αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την διαρροή και ότι ενώ ο κώδικας υπάρχει online εδώ και λίγο καιρό, δεν έχει βγει στην επιφάνεια, επειδή διαμοιραζόταν αθόρυβα ανάμεσα σε γνώστες. 

Εξαιτίας της custom φύσης του Xbox kernel, οι δημιουργημένοι emulators δεν έχουν καταφέρει να αναδημιουργήσουν το περιβάλλον της κονσόλας. Εφόσον οι δημιουργοί έχουν στα χέρια τους τον source code πλέον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Microsoft απάντησε στο The Verge ότι: "έχουν εντοπιστεί οι αναφορές και έχει ξεκινήσει η έρευνα."

Διαβάστε για τον source code των Counter-Strike: Global Offensive και Team Fortress 2, ο οποίος έχει διαρρεύσει επισης και συζητήστε για την Microsoft στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification