Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο Arnold Hendrick, δημιουργός του περίφημου RPG, Darklands, "έφυγε" σε ηλικία 69 ετών

Ο Arnold Hendrick, δημιουργός του περίφημου RPG, Darklands, "έφυγε" σε ηλικία 69 ετών

Tuesday, 02 Jun 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μανώλης Σαρικλόγλου  
Μανώλης Σαρικλόγλου

Μανώλης Σαρικλόγλου  

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/91/7f/2e/arnoldhendrick-kentriki-49-1591103336.jpg
 

Ο Arnold Hendrick, δημιουργός του περίφημου RPG, Darklands, "έφυγε" σε ηλικία 69 ετών

Δεν κατάφερε να νικήσει την "μάχη" με τον καρκίνο.

O Arnold Hendrick, δημιουργός του RPG, Darklands, της εταιρείας ανάπτυξης Microprose το 1992 έφυγε σε ηλικία 69 ετών ύστερα από την μάχη με τον καρκίνο σύμφωνα με ένα σχετικό post στο Facebook από πρώην συναδέλφους του στην Microprose.

Ο Hendrick είχε δουλέψει σε αρκετά projects όπως τα Gunship, Sid Meier's Pirates!, F19 Stealth Fighter, Silent Service 2, και American Civil War: From Sumter to Appomattox. Το Darklands όμως ήταν το πιο γνωστό του project.

Ο Todd Howard, γνωστός για την ανάπτυξη των games The Elder Scrolls και Fallout είχε αναφέρει σε συνέντευξη του το 2009 ότι εμπνεύστηκε από το Darklands για την ανάπτυξη των The Elder Scrolls. Δείτε και το σχετικό tweet.

 

 

Ο Arnold Hendrick δούλεψε επίσης στις εταιρείες ανάπτυξης Interactive Magic, Kesmai, Electronic Arts και Area 52 Games, όπου το 2016 και μετά δούλεψε ως freelancer.

Διαβάστε την είδηση Special Forces: Team X από την Microprose και μπορείτε να συζητήσετε για το Darklands στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification