Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Οι EA, Ubisoft, Square Enix και άλλες εταιρείες έκαναν δωρεές για το κίνημα Black Lives Matter

Οι EA, Ubisoft, Square Enix και άλλες εταιρείες έκαναν δωρεές για το κίνημα Black Lives Matter

Saturday, 13 Jun 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Φίλιππος Κανελλόπουλος  
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/70/1c/3c/black20lives20matter-72-1591181071.jpg
 

Οι EA, Ubisoft, Square Enix και άλλες εταιρείες έκαναν δωρεές για το κίνημα Black Lives Matter

5 εκατομμύρια δολάρια από την The Pokemon Company. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 3/6/2020 - Εταιρείες πραγματοποιούν δωρεές υπέρ του κινήματος Black Lives Matter] Πληθώρα publishers, εταιρειών ανάπτυξης και καταστημάτων, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd, από αστυνομικούς της Μινεσότα στις 25 Μαΐου και τις διαμαρτυρίες που αυτή προκάλεσε ενάντια στη ρατσιστική αστυνομική βία, έχουν εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή τους στο κίνημα Black Lives Matter μέσω social media. Μερικές από αυτές πραγματοποιούν και δωρεές υποστήριξης.

To Humble Bundle, ανακοίνωσε ότι εξασφαλίζει 892.184 ευρώ, ως βοήθεια για ανάπτυξη τίτλων από μαύρους developers και ωθεί τους χρήστες της πλατφόρμας να πράξουν το ίδιο μέσω των NAACP Legal Defense Fund ή Race Forward.

Η Ubisoft δέσμευσε 89.218 ευρώ, για δωρεές στις NAACP Legal Defense Fund και Black Lives Matter, δηλώνοντας: ''Η δολοφονία του George Floyd και ο θεσμικός ρατσισμός που βιώνει η κοινότητα των Μαύρων είναι βαθιά επίπονη και ανατριχιαστική''.

Η Devolver Digital και οι εργαζόμενοί της πραγματοποιήσαν δωρεά 57.991 ευρώ, για την υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter, μέσω του ActBlue, πλατφόρμας η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να μοιράσουν το ποσό που θέλουν να διαθέσουν σε πολλαπλούς οργανισμούς που αντιμάχονται το ρατσισμό και την αστυνομική βία.

To Itch.io διαθέτει ένα pay what you want bundle, υπερ της φυλετικής ισότητας και δικαιοσύνης με αρχική τιμή πέντε δολάρια. Το ποσό θα διαμοιραστεί στο NAACP Legal Defense and Educational Fund και στο Community Bail Fund, μέσω του ActBlue. Το Bundle θα είναι διαθέσιμο από τις 5 έως τις 15 Ιουνίου στο site.

Το Games Done Quick, πραγματοποίησε δωρεά 2.230 ευρώ, στο Lake Street Council, που έχει τίτλο "We Love Lake Street" και πρόκειται για project επαναδραστηριοποίησης μικρών εταιρειών στη συγκεκριμένη περιοχή της Μινεάπολις. Επίσης όλα τα έσοδα από τον λογαριασμό του στο Twitch για τον μήνα Ιούνιο, θα πάνε στο NAACP Legal Defense Fund.

Η Square Enix δέσμευσε 22.3046 ευρώ, για την υποστήριξη του Black Lives Matter και άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως η Racial Justice, η Antiracist Research and Policy Center, η Equal Justice Initiative και η Colorlines.

 

Η Evolution Championship Series, δώρισε 6.691 ευρώ, στο NAACP Legal Defense Fund και στο project We Love Lake Street στην Μινεάπολις εχθές.

Η Electronic Arts έχει δωρίσει 892.184 ευρώ, σε οργανώσεις κατά των ρατσιστικών διακρίσεων τόσο στις Η.Π.Α, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από το NAACP Legal Defense and Educational Fund και το Equal Justice Initiative και υποσχέθηκε να διπλασιάσει τις δωρεές των εργαζομένων της μέσω του προγράμματος Yourcause, για τον μήνα Ιούνιο.

 

[UPDATE: 4/6/20 –Οι εταιρίες ανάπτυξης Niantic Inc., Double Fine Productions και House House πραγματοποιούν δωρεές για το κίνημα Black Lives Matter] Ο επικεφαλής της Niantic Inc. ,John Hanke, δήλωσε: "Θα δωρίσουμε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα που θα μαζευτούν από τις πωλήσεις των εισιτηρίων για το Pokemon Go 2020 Fest". Δείτε το σχετικό tweet.

 

 

Η εταιρεία ανάπτυξης του Untitled Goose Game, House House δωρίζει συνολικά 20 χιλιάδες δολάρια σε οργανώσεις κατά του ρατσισμού. Ενώ τώρα δωρίζει 10 χιλιάδες δολάρια υπέρ του κινήματος Black Lives Matter. Δείτε το σχετικό tweet.

 

 

Η εταιρεία ανάπτυξης Double Fine Productions δωρίζει και αυτή με την σειρά της το πόσο των 12 χιλιάδων δολαρίων. Η Double Fine Productions δήλωσε: "Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη για τους μαύρους στην Αμερική ή δικαιοσύνη για οποιεσδήποτε μειονότητες, χωρίς την άμεση αποστρατικοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν αρκεί απλώς να το γνωρίζουμε. Κάτι πρέπει να γίνει όχι αύριο αλλά τώρα". Δείτε το σχετικό tweet.

 

[UPDATE 2: 5/6/20 - Στη λίστα προστίθενται οι The Pokemon Company και Obsidian] Σύμφωνα με δημοσίευμά της στο Twitter, η εταιρεία The Pokemon Company International θα δωρίσει 100.000 δολάρια στην οργάνωση Black Lives Matter και άλλα 100.000 στην NAACP (National Association for the Advancement of Colored People).

Είναι η πρώτη φορά που η The Pokemon Company λαμβάνει θέση όσον αφορά το Black Lives Matter και την καταπίεση των Αφροαμερικανών από το σύστημα. Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: "Πιστεύουμε στη φιλία, στην ενσωμάτωση και στην ισότητα. Αυτές είναι οι αξίες που στηρίζουν το όνομα Pokemon. Δεν υπάρχει χώρος για καταπίεση εντός της κοινωνίας μας."

 

 

Επιπλέον, η εταιρεία ανάπτυξης του The Outer Worlds Obsidian δημοσίευσε μία δήλωση στην οποία καταδικάζει τον ρατσισμό και την αστυνομική βία και υποστηρίζει ανοιχτά το Black Lives Matter. Η Οbsidian πραγματοποίησε μία δωρεά ύψους 25.000 δολαρίων στο NAACP, για να βοηθήσει στον αγώνα κατά της φυλετικής ανισότητας που φούντωσε με το θάνατο του George Floyd.

H δήλωση αναφέρει τα εξής: "Είμαστε κατά του ρατσισμού του συστήματος, της αδικίας και της βίας προς την Μαύρη κοινότητα όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά από τον οποιοδήποτε. Υποστηρίζουμε αυτούς που χρησιμοποιούν τις φωνές τους για να φέρουν τη δικαιοσύνη. Δεσμευόμαστε απέναντι σε αυτές τις φωνές να είμαστε καλύτεροι, να αλλάξουμε το σύστημα και να μεγαλώσουμε ως στούντιο."

 

Η Obsidian δήλωσε στη συνέχεια ότι σκοπεύει να βελτιώσει τις πρακτικές της όσον αφορά τις προσλήψεις προκειμένου να δημιουργήσει έναν ποικιλόμορφο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: "Δεσμευόμαστε στο να αφιερώσουμε χρόνο, πηγές και χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε τοπικές οργανώσεις και να βελτιώσουμε τις τεχνικές πρόσληψής έτσι ώστε να έχουμε φωνές που θα αντιπροσωπεύουν καλύτερα τους Αφροαμερικάνους στο gaming."

[UPDATE 3: 10/6/20 - Η Klei Entertainment δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια] Η Klei Entertainment, developer του Don't Starve, δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια σε ACLU και NAACP για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

[UPDATE 4: 11/6/20 - 4 εκατομμύρια δολάρια από την Activision Blizzard] Η Activision Blizzard κατέθεσε δωρεά 4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κινήματα καταπολέμησης της ανισότητας.

[UPDATE 5: 13/6/20 - 5 εκατομμύρια δολάρια από την The Pokemon Company] Η The Pokemon Company ανακοίνωσε ότι θα κάνει δωρεά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Κατ' ελάχιστο οι δωρεές αυτές θα είναι 5 εκατομμυρία δολάρια.

Διαβάστε για την ακύρωση του online event του PS5 εδώ και συζητήστε γι΄ αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification