Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια/έτος

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια/έτος

Thursday, 04 Jun 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d6/74/0f/bobby-kotick-93-1591258516.jpg
 

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια/έτος

Διαφωνία με τους μετόχους.

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, πληρώνεται με 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο την στιγμή που οι μέτοχοι της εταιρείας αντιδρούν, λόγω των 800 απολύσεων που έχουν γίνει. Η μετοχή της Activision Blizzard βρίσκεται σε πτώση από τις 11 Μαϊου (75,46 δολάρια) μέχρι και σήμερα (69,92 δολάρια). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους μετόχους, οι οποίοι αντί να λαμβάνουν μεγαλύτερα μερίσματα, βλέπουν τον επικεφαλής της Αμερικάνικης εταιρείας να έχει την μερίδα του λέοντος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Bobby Kotick είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος όλης της βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Το 2019 έβγαλε 28 εκατομμύρια δολάρια. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιθυμεί να ψηφιστεί μέτρο το οποίο θα του επιτρέπει να λάβει ακόμη μεγαλύτερα μερίσματα! Ο Dieter Waizenegger, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CtW Investment Group, μιας εταιρείας επενδύσεων η οποία έχει μετοχές της Activision Blizzard, παρακινεί και τους υπόλοιπους μετόχους να ψηφίσουν ενάντια σε αυτό το μέτρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Παρά τις επαναλαμβανόμενες ελάχιστες ψήφους έγκρισης από τους μετόχους, η Activision Blizzard διατηρεί πολλές, αλληλεπικαλυπτόμενες ευκαιρίες για τον διευθύνοντα σύμβουλό της να κερδίσει υψηλότερα μερίσματα μετοχών, ακόμη και όταν δεν έχουν τηρηθεί τα όρια που σχετίζονται με την απόδοση των μετοχών.Παρά την αποτυχία αποκάλυψης σχετικών πληροφοριών σχετικά με τους στόχους απόδοσης για το βραχυπρόθεσμο σχέδιο κινήτρων, η δήλωση πληρεξούσιου της Activision Blizzard αποκαλύπτει σημαντικές προκλήσεις διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου".

Η απόφαση θα παρθεί στο ΔΣ της εταιρείας στις 11 Ιουνίου κι όλα αυτά ενώ το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς από χθες η μετοχή της Activision Blizzard έχει σημειώσει πτώση 4,19% (από τα 72,39 στα 69,8 δολάρια). Ο Waizenegger πρόσθεσε ακόμη ότι η Activision Blizzard "βρίσκει διαρκώς τρόπους να πλουτίζει ο διευθύνων σύμβουλός της. Ο Kotick λαμβάνει κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 30 εκατομμύρια δολάρια για το 2019), πέρα από τον βασικό μισθό του. Το μέρισμά του είναι πολλαπλάσιο την στιγμή που η Activision Blizzard έκανε 800 απολύσεις εργαζομένων το 2019. Συνολικά ο Kotick έβγαλε 96.5 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια" ενώ καταλήγει: "το θέμα θα πρέπει να επιλυθεί πριν δημιουργήσει περισσότερα λειτουργικά προβλήματα". Η Activision Blizzard απάντησε ότι επί ηγεσίας Kotick, "Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυξήθηκε από κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 53 εκατομμύρια δολάρια".

Το meeting της 11ης Ιουνίου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, λόγω του κορωνοϊού. Εν τω μεταξύ, παρά τις απολύσεις, η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2020 θα κάνει 2.000 προσλήψεις. Συζητήστε περισσότερα για την Activision Blizzard στο παρακάτω forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification