Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Δύο αντιπρόεδροι της Ubisoft παραιτούνται μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Δύο αντιπρόεδροι της Ubisoft παραιτούνται μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Saturday, 04 Jul 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e8/a3/b4/Maxime-Beland-70-1593884068.jpg
 

Δύο αντιπρόεδροι της Ubisoft παραιτούνται μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Οι απολύσεις έφτασαν τις πέντε.

Οι απολύσεις της Ubisoft λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης δεν σταματούν, καθώς μετά τον director του Assassin's Creed, το "ξεκαθάρισμα" υψηλόβαθμων στελεχών συνεχίζεται.

Ο Maxime Beland, αντιπρόεδρος τηςUbisoft, παραιτήθηκε από την εταιρεία μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακομεταχείριση. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε αμέσως μετά και ο Tommy François, αντιπρόεδρος του τμήματος σύνταξης και του δημιουργικού τμήματος.

Η Γαλλική εταιρεία διεξάγει εσωτερική έρευνα για την διελεύκανση των δύο υποθέσεων. Ο Beland και ο François είναι το τρίτο και το τέταρτο υψηλόβαθμο στέλεχος αντίστοιχα που χάνουν την θέση τους τις τελευταίες ημέρες με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, οι οποίες -παραδόξως- "έσκασαν όλες μαζί".

Συν τις άλλοις, ο Andrien Gbinigie, Product και Brand Manager του Watch Dogs στη Ubisoft Toronto, έγινε το πέμπτο στέλεχος που δέχτηκε τις ίδιες κατηγορίες, για ένα πρόσφατο περιστατικό, τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Beland ήταν Creative Director στη Ubisoft Toronto, μετά πήγε στην Epic Games και εν τέλει επέστρεψε στη Γαλλική εταιρεία στις αρχές του 2020. Είχε δουλέψει στα Splinter Cell Conviction, Splinter Cell Blacklist και στη σειρά Far Cry.

Ο Yves Guillemot, διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα υπάρξουν ιεραρχικές αλλαγές σε μια προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας της εταιρείας. Για τον σκοπό αυτό θα προσληφθεί ένας νέος επικεφαλής κουλτούρας χώρου εργασίας.

Συζητήστε για την Ubisoft στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification