Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Εταιρεία επενδυτών της EA αποκαλύπτει τους υψηλούς μισθούς διοικητικών στελεχών

Εταιρεία επενδυτών της EA αποκαλύπτει τους υψηλούς μισθούς διοικητικών στελεχών

Thursday, 09 Jul 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βάσια Κούκια  
Βάσια Κούκια

Βάσια Κούκια  

Aim for the head
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2f/bd/d9/ea-logo-37-1594284873.jpg
 

Εταιρεία επενδυτών της EA αποκαλύπτει τους υψηλούς μισθούς διοικητικών στελεχών

Η Αμερικάνικη εταιρεία μοίραζε χρηματικά έπαθλα πολλών εκατομμυρίων μαζί με τους ετήσιους μισθούς.

Ένας από τους επενδυτές της ΕΑ μίλησε ανοιχτά για τα επικερδή πακέτα μισθών, τα οποία η Αμερικάνικη εταιρεία δίνει σε κάποια από τα υψηλόβαθμα διοικητικά της στελέχη.

Ο Dieter Waizenegger, ο διευθυντής της CtW Investment Group, δήλωσε σε μία ανακοίνωσή του ότι η EA έχει "ξεπεράσει τα όρια όσον αφορά τους μισθούς των διοικητικών στελεχών" και καλεί τους μετόχους να ψηφίσουν κατά της πρότασης “Say-On-Pay” στην επερχόμενη συνάντηση μετόχων της EA στις 6 Αυγούστου. H CtW Investment Group είναι η ίδια οργάνωση που τον Ιούνιο είχε αποκαλύψει ότι ο CEO της Activision Bobby Kotick πληρωνόταν με τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά, ο Waizenegger λέει πως ο οικονομικός διευθυντής Blake Jorgensen και ο προϊστάμενος τεχνολογίας Kenneth Moss πληρώνονται επίσης πάρα πολλά από την ΕΑ, ενώ ταυτόχρονα η Αμερικάνικη εταιρεία έχει απολύσει το 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2019.

Ο Waizenegger τόνισε ακόμη ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΑ έχει ένα "σφοδρό" πρόβλημα όσον αφορά τις επιχορηγήσεις μετοχικού κεφαλαίου και άλλων μορφών αποζημιώσεων για τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της. Εν συντομία, η Αμερικανική εταιρεία έχει πολλαπλά προγράμματα για χρηματικά μπόνους, τα οποία μπορούν να επικαλύπτονται μεταξύ τους και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο τον διευθυντή της οργάνωσης των επενδυτών.

Ο Waizenegger είπε ότι: "Τον Ιουνίου του 2017 (εντάσσεται στο οικονομικό έτος 2018 για την ΕΑ) τα διοικητικά στελέχη Blake Jorgensen και Kenneth Moss καθώς και μερικά άλλα έλαβαν σημαντικά μπόνους μετοχικών κεφαλαίων μαζί με τις ήδη μεγάλες αποζημιώσεις τους για εκείνο τον χρόνο. Συγκεκριμένα ο Jorgensen έλαβε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή ειδικής επιχορήγησης κεφαλαίου μαζί με το ετήσιο κεφάλαιό του που ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα, ο Kenneth Moss έλαβε 7 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον μαζί με το ετήσιο κεφάλαιο του που είναι 5,5 εκατομμύρια δολάρια."

Επιπρόσθετα, το Νοέμβριο του 2019 (εντάσσεται στο οικονομικό έτος 2020 για την ΕΑ), η Αμερικάνικη εταιρεία έδωσε πάλι ένα επιπλέον χρηματικό βραβείο στον Jorgensen των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τον ετήσιο μισθό του των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από τον άλλη ο Moss δέχτηκε 5,5 εκατομμύρια δολάρια μαζί με τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που λαμβάνει ετησίως.

Ο Waizenegger πρόσθεσε τα εξής: "Είναι υπερβολικά σπάνιο μία εταιρεία να δίνει ένα ξεχωριστό χρηματικό έπαθλο όσον αφορά την επίδοση ενώ ταυτόχρονα τρέχει η περίοδος για ένα ακόμη ειδικό χρηματικό έπαθλο για την επίδοση. Αυτά τα δύο διοικητικά στελέχη έχουν λάβει τώρα δύο ειδικά χρηματικά έπαθλα σε συνδυασμό με τα ετήσια μερίδια από το μετοχικό κεφάλαιο. Οι μέτοχοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους όσον αφορά τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται μαζί το κανονικό πρόγραμμα πληρωμής των διοικητικών στελεχών της εταιρείας."

Η CtW Investment Group κατανοεί ότι η προσέλκυση και η διατήρηση των διοικητικών στελεχών είναι σημαντικό κομμάτι σε κάθε επιχείρηση, αλλά η ΕΑ έχει ξεπεράσει τα όρια σε αυτή την περίπτωση προσφέροντας μπόνους πολύ πάνω από τις παραδοσιακές οδηγίες. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα ήταν πραγματικά αχρείαστα, καθώς η αξία της μετοχής της ΕΑ είχε ανέβει σχεδόν 70% πάνω μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 και έτσι τα διοικητικά στελέχη θα έπαιρναν ούτως ή άλλως μεγάλους μισθούς με βάση το πρόγραμμα.

Διαβάστε για τον διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard που θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος και συζητήστε για την ΕΑ στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification