Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Kojima: "Οι πρώτες μου δουλειές ήταν φωτογράφος και κηπουρός"

Kojima: "Οι πρώτες μου δουλειές ήταν φωτογράφος και κηπουρός"

Saturday, 01 Aug 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1c/f8/c5/hideo-kojima-photographer-gardener-44-1596288797.jpg
 

Kojima: "Οι πρώτες μου δουλειές ήταν φωτογράφος και κηπουρός"

Έπεσε από δέντρο, τον κυνήγησαν μέλισσες και άλλα περιστατικά.

Πρωτού ο Hideo Kojima πιάσει δουλειά ως φοιτητής στην Konami το 1986, στην πρώτη του δουλειά ήταν φωτογράφος σε γάμους και κηπουρός!

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε μέσω Twitter, λέγοντας μάλιστα ότι μια μέρα τον κυνήγησαν 10 μέλισσες μαζί και μια άλλη έπεσε από ένα δέντρο...έχοντας προηγουμένως πιεί...μια μπύρα! Ο τότε εργοδότης του του είχε πει να μην αρνείται ποτέ τα ποτά που του προσέφεραν οι πελάτες γιατί "θα ήταν αγενές". Βέβαια μία φορά αναγκάστηκε να πετάξει το γεύμα που έφερε μαζί του στη δουλειά γιατί ένας πελάτης προσφέρθηκε να του σερβίρει γεύμα.

 

 

Ο Hideo Kojima κατέληξε λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δουλειές τον βοήθησαν να μάθει για το νόημα της Ιαπωνικής φιλοξενίας, η οποία είναι γνωστή και ως "omotenashi" και η οποία έχει να κάνει με το να δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες του καλεσμένου, τις οποίες ο οικοδεσπότης βάζει πάνω από τις δικές του σε κάθε περίσταση. Η συμπεριφορά αυτή -όπως κατέληξε- τον βοήθησε στο να προετοιμάσει το έδαφος για την καριέρα του στα video games.

Διαβάστε για τις φήμες για νέο Horror game από τον Kojima και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification