Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Αμερική απαγορεύει τα Κινέζικα apps TikTok και WeChat

Η Αμερική απαγορεύει τα Κινέζικα apps TikTok και WeChat

Monday, 28 Sep 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/14/4a/d6/donald-trump-tiktok-43-1596808752.jpg
 

Η Αμερική απαγορεύει τα Κινέζικα apps TikTok και WeChat

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την μία απόφαση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/8/20] Ο Donald Trump εξακολουθεί να επιθυμεί τον εμπορικό αποκλεισμό της Κίνας και για τον σκοπό αυτό αποφάσισε να ρίξει ban στα mobile apps TikTok και WeChat. Το TikTok είναι γνωστό παγκοσμίως και ανήκει στην ByteDance, ενώ το WeChat είναι γνωστό κυρίως στην Ασία και ανήκει στην Tencent.

Η απόφαση αυτή θα ξεκινήσει να έχει ισχύ σε 45 ημέρες από τώρα και είχε φοβίσει αρκετά τους gamers της Αμερικής. Ο λόγος είναι ότι το WeChat ανήκει στην Tencent κι έτσι πολλοί πίστεψαν ότι ο Τραμπ θα ρίξει ban ακόμα και στα games της Tencent, η οποία μάλιστα έχει μετοχές σε πολλούς μεγάλους publishers.

Ο λόγος που ο Τραμπ θα απαγορεύσει το TikTok αφορά το ότι το app δεν θεωρείται απ' τον ίδιο ασφαλές, σε θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς φοβάται ότι τα βίντεο θα πάνε στην Κινέζικη κυβέρνηση. Βέβαια ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει την ByteDance να πουλήσει το πλειοψηφικό της πακέτο στη Microsoft και σε αυτή την περίπτωση το ban θα αφαιρεθεί.

Ευτυχώς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους Los Angeles Times ότι όσον αφορά στην Tencent, θα μπλοκαριστεί μόνο το WeChat app της εταιρείας και όχι τα games της.

[UPDATE: 19/8/20 - Η απαγόρευση οριστικοποιείται] Από αύριο 20/9 οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν πληρωμές στο TikTok, καθώς μετά το ναυάγιο εξαγοράς του από την Microsoft, οριστικοποιήθηκε η απαγόρευσή του. Επίσης από αύριο 20/9 το WeChat θα εξαφανιστεί από τα Αμερικάνικα Google Play και App store.

Από εκεί και πέρα, το TikTok θα έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για να πάρει μέτρα προστασίας για την ασφάλειά του, κάτι που έχει ζητήσει ο ίδιος ο Donald Trump. Αν δεν πάρει μέτρα ασφαλείας, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαγορεύσει και το TikTok από τα mobile app stores.

[UPDATE 2: 28/9/20 - Το ομονπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την προσωρινή απαγόρευση του TiKTok] Ο Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αμερικής μπλόκαρε την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok. Η απόφαση είχε μετατεθεί από τις 20 στις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς δόθηκε παράταση λόγω της έγκρισης της μετάβασης των μετοχών της ByteDance σε μια νέα εταιρεία, την TikTok Global, στην οποία Walmart και Oracle έχουν το 20%. Τ

Η ByteDance υπέβαλε μία προκαταρκτική διαταγή επικαλούμενη την ελευθερία έκφρασης και η απόφαση έγινε δεκτή στις 27 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση καταφέρει να αφαιρέσει το app από τα app stores. Η εντολή της κυβέρνησης ήταν το να "ρυθμίσει το ενημερωτικό υλικό του TikTok" κάτι που ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της. Επίσης, ο νόμος του Trump περί "εθνικής ασφάλειας εξαιτίας του TikTok" κατερρίφθη.

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του TikTok που αναφέρει ότι στις 12 Νοεμβρίου θα πρέπει να παύσει την λειτουργία του. Η ByteDance θα αναγκαστεί να δεχτεί την μεταβίβαση μετοχών τουλάχιστον κατά πλειοψηφία σε Αμερικανικές εταιρείες, αν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα. Η διαφορά της εταιρείας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι κατέχει ακόμη το 80%. Η Κινεζική κυβέρνηση τίθεται κατά της απόφασης της Αμερικανικής κυβέρνησης και θέλει να πιέσει το TikTok να μην προχωρήσει στην πώληση μετοχών μέσω ξεχωριστής νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα για το ban του Twitch στον Trump για δύο εβδομάδες και συζητήστε για το TikTok στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 20/09/2020 16:58
Οτιδήποτε έχει σχέση με Ασία και ειδικά Κίνα θα απαγορευτεί γιατί ο Κος Τράμπ δεν έχει με τι να ασχοληθεί .
Notification