Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Apple απαντάει με αγωγή στην Epic Games

Η Apple απαντάει με αγωγή στην Epic Games

Wednesday, 09 Sep 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Φίλιππος Κανελλόπουλος  
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7d/c1/c8/Apple-vs-Epic-2-18-1599641917.jpg
 

Η Apple απαντάει με αγωγή στην Epic Games

Διεκδικεί αποζημίωση.

Η Apple διεκδικεί αποζημίωση από την Epic για τις ζημίες που έχει υποστεί από το σπάσιμο του συμβολαίου μεταξύ των δυο εταιρειών.

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Apple κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με την διαμάχη της με την Epic Games δηλώνοντας χαρακτηριστικά: ''Αν και η Epic θέλει να προβάλλεται ως η Robin Hood των εταιρειών, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων, η οποία απλά δεν θέλει να πληρώνει τίποτα για την απίστευτη αξία που αποκομίζει από το App Store''.

H Apple εκτός από την απαίτησή της, η Epic να σταματήσει το σύστημα πληρωμών της, το οποίο υπερπηδά αυτό της Apple, απαιτεί επίσης όλα τα έσοδα που έχασε το App Store από το συγκεκριμένο σύστημα της Epic, να μεταβούν σε αυτήν. Η Apple δικαιολογεί αυτή της την απαίτηση λέγοντας ότι ‘’ τραυμάτισε την δουλειά της και υπέστη ζημίες, αμαύρωσε την φήμη της και τα προϊόντα της, χάνοντας πελάτες.

Η Epic νωρίτερα, είχε καταθέσει στην προκαταρκτική διαδικασία, να επιστραφεί το Fortnite στο App Store και η χθεσινή κατάθεση της Apple είναι απάντηση σε αυτή την απαίτηση της Epic. O λογαριασμός της τελευταίας στο App Store έκλεισε στις 28 Αυγούστου και πριν από αυτό, το αίτημα της Epic για περιοριστική εντολή απορρίφθηκε. Η δικαστής αποφάσισε ότι η Apple μπορεί να έχει το Fortnite εκτός App Store, αλλά δεν θα της επιτρέπεται να παρέμβει στην ύπαρξη της Unreal Engine της Epic, η οποία είναι στο Store και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους developers.

Πάντως η Apple είχε δηλώσει μετά από το αποκλεισμό του account της Epic: ''Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που έπρεπε να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές με την Epic σε διάφορες κυκλοφορίες εδώ και χρόνια. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Epic πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους χρήσης του App Store, τους οποίους ακολουθούσε την τελευταία δεκαετία. Η Epic αρνήθηκε και αντ΄ αυτού τα updates του Fortnite καταπατούσαν τους όρους του Store. Αυτό δεν μπορεί να κριθεί ως δίκαιο για τους άλλους developers ενώ βάζει τους καταναλωτές στο μέσο της διαμάχης. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον, κάτι που δυστυχώς δεν είναι εφικτό σήμερα''.

Όπως φαίνεται καμία από τις δυο εταιρείες δεν κάνει πίσω, με το Fortnite να παραμένει εκτός κινητών και την Epic να φημολογείται ότι θέλει να κάνει την δική της πλατφόρμα για κινητά.

Διαβάστε για την απόφαση της Apple να κλείσει όλα τα games της Epic από το App Store.

Δείτε την μήνυση της Epic Games στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές και συζητήστε για την διαμάχη της Epic Games με την Apple και την Google στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification