Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει στη χώρα publishers και developers

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει στη χώρα publishers και developers

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει στη χώρα publishers και developers

Θέλει να εξαγοράσει κάποιον μεγάλο publisher. Απομακρύνεται από τα eSports. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/9/23] Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να επενδύσει 37.8 δισεκατομμύρια δολάρια στην βιομηχανία του gaming μέσω του ομίλου The Savvy Gaming Group, ο οποίος χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια θα μπουν στην άκρη για την εξαγορά ενός publisher για να γίνει στρατηγικός συνεργάτης και 18 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για μικρές επενδύσεις σε εταιρείες. Το ποιος θα είναι ο μεγάλος αυτός publisher δεν έχει αποκαλυφθεί. Από τους τελευταίους ανεξάρτητους είναι η Ubisoft, η οποία όμως έχει κάνει μία ειδική συμφωνία με την Tencent.

Η Savvy Gaming Group, έχει ήδη αγοράσει μετοχές της Nintendo, της Embracer Group και άλλων εταιρειών.

[UPDATE: 3/4/23 - Σκοπεύει να εξαγοράσει κάποιον μεγάλο publisher. Απομακρύνεται από τα eSports] Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επανέλαβε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 38 δισ. δολάρια στη gaming βιομηχανία της χώρας.

Πιο πρόσφατα, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αύξησε το μερίδιό της στη Nintendo στο 8,26% μέσω του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων, του κρατικού επενδυτικού ταμείου του κράτους και κατέχει επίσης εκατομμύρια μετοχές στην EA και την Take-Two.

Ο όμιλος Savvy Gaming, θυγατρική του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων, ελπίζει να συνεργαστεί με τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει για: «το publishing, τα eSports και την ανάπτυξη νέων gaming σειρών», δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Savvy, Brian Ward. H Savvy θέλει να απομακρυνθεί από τα esports, είπε ο Ward στο Bloomberg και θέλει να επικεντρωθεί στο να είναι publisher και developer.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Savvy ξεκίνησε μια μικρή εταιρεία ανάπτυξης πριν από ένα χρόνο, με 45 υπαλλήλους. Το σχέδιο για το στούντιο είναι να αναπτύξει πρώτα ένα mobile game και μετά ένα console game, σύμφωνα με τον Ward.

Η κρατική εταιρεία φέρεται επίσης να σχεδιάζει ακόμη να αποκτήσει έναν publisher. Το Bloomberg ανέφερε προϋπολογισμό 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η πολιτεία ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να επενδύσει 32 δισεκατομμύρια λίρες στη βιομηχανία παιχνιδιών, με 12 δισεκατομμύρια από αυτά να διατίθενται στον προϋπολογισμό της για την απόκτηση publisher.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg ρώτησε επίσης τον Ward για τους ισχυρισμούς που αφορούν ξέπλυμα χρήματος, για παράδειγμα τη χρήση επιχειρήσεων esport ως μέσο βελτίωσης της φήμης του κράτους. «Έχουμε στην εκτελεστική μας ομάδα μέλη της LGBTQ κοινότητας και γυναίκες», είπε ο Ward στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «θα προσλάβει οπωσδήποτε έναν LGBTQ ή Εβραίο για να ηγηθεί ενός στούντιο παιχνιδιών στη Σαουδική Αραβία».

Διαβάστε περισσότερα για τις επενδύσεις της Savvy Gaming Group και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification