Pokemon Go: Αγωγές προς την Niantic

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Pokemon Go: Αγωγές προς την Niantic

Pokemon Go: Αγωγές προς την Niantic

Τα Pokestops και Gyms μπορούν πλέον να αφαιρεθούν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/8/16] Ένα ζευγάρι που διαμένει στο Detroit αποφάσισε να κάνει μήνυση προς την Niantic, την Nintendo και την The Pokemon Company, σύμφωνα με την εφημερίδα Detroit Free Press.

Ο λόγος είναι τα παράπονα του ζευγαριού ότι η Niantic βγάζει χρήματα εις βάρος τους, αφού υπάρχει Pokestop ακριβώς δίπλα στο σπίτι τους, κάτι που αναγκάζει παίκτες Pokemon Go να μπαίνουν στον κήπο του σπιτιού τους ή να κυνηγούν Pokemon ακόμα και δίπλα στα αυτοκίνητά τους, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

"Δεν νιώθουμε ασφαλείς καθημερινά, ούτε για το ενδεχόμενο να κάτσουμε στη βεράντα μας" δηλώνει το ζευγάρι, ζητώντας να σταματήσουν κατοικημένες περιοχές να είναι Pokestop. Παρακινούν μάλιστα κατοίκους άλλων περιοχών που έχουν Pokemon ή/και Gym δίπλα στο σπίτι τους να κάνουν αγωγή ζητώντας ποσοστά επί των εσόδων που αποκομίζει η Niantic από τις μικροσυναλλαγές.

Το ζευγάρι δηλώνει πως αναφέροντας η Niantic εντός του παιχνιδιού "Αν δείτε Pokemon σε μέρη όπως κτίρια υπό κατασκευή ή μέσα σε ιδιωτικούς χώρους σπιτιών τότε μην το πιάσετε" γνωρίζει ήδη τους κινδύνους ιδιοκτησίας.

[UPDATE: 2/10/16 - Το Pokemon Go στο δικαστήριο της Χάγης] Οι αρχές της Ολλανδίας πηγαίνουν την Niantic στο Ανώτατο δικαστήριο της Χάγης, αφότου η εταιρεία αγνόησε της προειδοποιήσεις της χώρας σχετικά με το να επιτρέπει στους παίκτες να πηγαίνουν σε περιοχές όπου απαγορεύεται η πρόσβαση.

Οι παραλίες Kijkduin, νότια της Χάγης, κάνουν spawn εκατοντάδες δημοφιλή Pokemon, κάτι που έχει αναγκάσει τους παίκτες να επιδίδονται σε διαρκές κυνήγι. Οι αρχές της Χάγης προσπαθούσαν να μιλήσουν με την Niantic από τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο επειδή δεν κατάφεραν να βρουν κάποιον υπεύθυνο, έστειλαν το θέμα δικαστικά. Στόχος τους να απαγορευθούν τα Pokemon spawns στους δρόμους της πόλης και στις προστατευόμενες περιοχές, από τις 23:00 έως τις 07:00 κάθε μέρα.

Η ανακοίνωση της πόλης αναφέρει ότι: "Το Kijkduin θα παραμείνει ένα μέρος που θα προσελκύει κόσμο, αλλά έτσι θα δημιουργηθούν λιγότερα προβλήματα για τους κατοίκους και περιορισμένες ζημιές σε προστατευόμενες περιοχές. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Οκτωβρίου.

[UPDATE 2: 17/2/19 - Εκδίκαση της υπόθεσης] Οι αγωγές εναντίον της Niantic που κατατέθηκαν από πολίτες της Αμερικής εκδικάζονται 2,5 χρόνια μετά.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, αρκετοί πολίτες της California αντιμετώπιζαν πρόβλημα από παίκτες Pokemon Go οι οποίοι εισέρχονταν στο οικόπεδό τους ψάχνοντας για σπάνια Pokemon. Η δικογραφία αναρτήθηκε online και η υπόθεση εκδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο που απεφάνθη τα παρακάτω:
- Σε παράπονα κατοίκων η Niantic οφείλει να αφαιρεί PokeStop και Gyms εντός 15 ημερών.
- Σε παράπονα κατοίκων για παραβίαση του χώρου της κατοικίας τους, η Niantic οφείλει να αφαιρεί κάθε σημείο στο χάρτη σε απόσταση έως και 40 μέτρων από το οικόπεδό τους.
- Η Niantic θα διατηρήσει μια βάση δεδομένων με παράπονα πολιτών ώστε να αποφύγει να βάλει στον χάρτη σημεία που τους εχνολούν.
- Αν πάνω από 10 άτομα βρεθούν στο ίδιο σημείο τότε το Pokemon Go οφείλει να τους εμφανίζει μήνυμα να είναι "ευγενικοί και να σέβονται τους γύρω τους".
- Η Niantic αναπτύσσει ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Google Maps ώστε για οποιοδήποτε πρόβλημα οι χρήστες να προτείνουν αλλαγές.
- Η Niantic θα πρέπει να πληρώσει μια ανεξάρτητη αρχή συμμόρφωσης που θα ελέγχει τέτοια περιστατικά σε βάθος τριετίας.

Για όλα τα παραπάνω, κάθε κάτοικος που έκανε αγωγή θα αποζημιωθεί για 1.000 δολάρια. Ωστόσο, η εταιρεία που κάνει την αγωγή διεκδικεί 8.000.000 δολάρια δικηγορικές αμοιβές και 130.000 δολάρια για έξοδα δικαστηρίων.

[UPDATE 3: 3/9/19 - Τα Pokestops και Gyms μπορούν πλέον να αφαιρεθούν] Οι αγωγές παικτών προς την Niantic διευθετήθηκαν στις 30 Αυγούστου, όταν κατατέθηκε η σχετική απόφαση. Σύμφωνα με αυτή, οι παίκτες μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτημα αφαίρεσης Pokestop, Gym ή άλλου σημείου ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας τους. Τα σημεία αυτά του Pokemon Go μπορεί να βρίσκονται έως και σε 40 μέτρα απόσταση από την οικία τους. 

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα υποβολής μη λειτουργίας δημόσιων χώρων εντός του Pokemon Go. Για παράδειγμα στα πάρκα, όπου υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, η Niantic θα μπορεί πλέον να τα λειτοργεί εμφανίζοντας Pokemon, μόνο στις επιθυμητές ώρες λειτουργίας που θα της υποδείξει ο εκάστοτε δήμος, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Διαβάστε περιστατικά που συνέβησαν με το Pokemon Go σε διάφορες χώρες, τον πρώτο θάνατο παίκτη και όλες τις μέχρι τώρα ειδήσεις.

Διαβάστε το review μας για το Pokemon Go που περιλαμβάνει και gameplay video και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 drakul (Level 16) 22/08/2016 20:00
εχουν απολυτο δικιο.αντε γιατι με αυτη την βλακεια το χεσανε το θεμα.
#2 +1 Zaratoth (Level 28) 22/08/2016 22:20
Απ'ότι είχα δει η Niantic έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση πως όποιος δεν θέλει να είναι Pokestop μπορεί να το δηλώσει ώστε να αφαιρεθεί. Αλλά προφανώς κάποιοι είδαν τι πουλάει και πάνε για το εύκολο και γρήγορο χρήμα.
#3 ashbringer (Level 25) 23/08/2016 10:27
Παράπονα γιατί πραγματικά υπάρχει πρόβλημα η παράπονα για να κερδίσουν λεφτά;
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 23/08/2016 11:07
Quoting Zaratoth:
Απ'ότι είχα δει η Niantic έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση πως όποιος δεν θέλει να είναι Pokestop μπορεί να το δηλώσει ώστε να αφαιρεθεί. Αλλά προφανώς κάποιοι είδαν τι πουλάει και πάνε για το εύκολο και γρήγορο χρήμα.

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ, κοιτάνε να εκμεταλλευτούν τον ντόρο από το παιχνίδι μπας και κάνουν αρπαχτές. Αν είχαν θέμα θα το δήλωναν κατευθείαν εφόσον η εταιρεία έχει την δυνατότητα να βοηθήσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
#5 Broken Matt Hardy (Level 6) 02/10/2016 20:33
Στα δικαστήρια η Niantic? Χαχαχαχαχα.....
https://pbs.twimg.com/media/CnbL9HpXgAA6P6q.jpg
#6 ashbringer (Level 25) 03/10/2016 10:36
Ήταν αναμενόμενο με τα τόσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τις καταγγελίες προφανώς που έγιναν.
Notification