Οι Valve, Microsoft και HP ετοιμάζουν το VR headset Reverb G2

Hot
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
 
0.0 ()
1
Οι Valve, Microsoft και HP ετοιμάζουν το VR headset Reverb G2

Οι Valve, Microsoft και HP ετοιμάζουν το VR headset Reverb G2

Η HP ισχυρίζεται οτι έχει την υψηλότερη ανάλυση απο όλα τα VR headsets.

Η HP, μόλις παρουσίασε ένα νέο VR headset με ονομασία HP Reverb G2, για το οποίο η ίδια η εταιρεία δήλωσε ότι έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση, παγκοσμίως από όλα τα υπόλοιπα.

Η δήλωση αυτή της HP έγινε για να δημιουργήσει αίσθηση στους fans της ανταγωνίστριας Pimax και συγκεκριμένα του μοντέλου της 8Κ. Το Reverb G2, διαθέτει optics τελευταίας τεχνολογίας, inside-out tracking, spatial 3D audio, χειρονομίες φυσικής απόδοσης και plug and play υποστήριξη για το Windows Mixed Reality και το Steam VR.

Με την πρόσφατη αναβίωση της VR τεχνολογίας, η HP μπορεί αρχικά να φάνηκε ότι μένει πίσω, αλλά αποδεικνύεται ότι δούλευε εν κρυπτώ με τη βοήθεια των Valve και Microsoft για να αναβαθμίσει το αρχικό της μοντέλο. Το Reverb G2 διατηρεί την ανάλυση 2160x2160 per eye, του παλιού Reverb, όπως και το field of view στις 114 μοίρες και την εξελίσσει με καλύτερο spatial audio, τετραπλή κάμερα με inside-out tracking για καλύτερη θέαση των χεριών σας και μεγαλύτερη άνεση για εκτεταμένη χρήση.

Το HP Reverb G2, θα είναι διαθέσιμο το Φθινόπωρο με προτεινόμενη λιανική τιμή στα 599 ευρώ. Μέσω του site της HP, αλλά και του SteamVR, θα μπορούν να πραγματοποιούνται από σήμερα προπαραγγελίες για την Αμερική.
Η συνεργασία με τη Valve είναι εμφανής σε ότι αφορά τον οπτικό και τον ηχητικό τομέα. Παρόλο που οι φακοί του Reverb G2, δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς στο Valve Index VR kit, έχουν σίγουρα εμπνευστεί από αυτούς. Προσφέρουν μία πιο έντονη εμπειρία με τη βελτιωμένη φωτεινότητα και αντίθεση καθώς και με τη μείωση των επίμονων και αισθητών γραμμών που ξεχωρίζουν τα pixels, για μια πιο συναρπαστική εμπειρία. Η ομοιότητα με το Index της Valve υπάρχει στο ηχητικό κομμάτι, αφού τα δυο VR kit χρησιμοποιούν τους ίδιους drivers, ενώ τα ακουστικά απέχουν δέκα χιλιοστά από το αυτιά για να μην σας κουράζουν κατά τη συνεχόμενη χρήση.

Επίσης, στον τομέα της άνεσης, η HP παρουσιάζει ένα νέο ρυθμιστή IPD, με τον οποίο θα καθορίζετε σωστά την απόσταση από τις κόρες των ματιών σας για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το headset για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Το Reverb G2, έχει βελτιώσει το μαξιλάρι που εφάπτεται στο πρόσωπό σας για καλύτερη κατανομή βάρους. Το χειριστήριο έχει δεχθεί και αυτό ανανέωση με διαφορετικό layout στα κουμπιά και καλύτερο χειρισμό.

Η HP ανέφερε ότι η αγορά του VR έχει συνεχή άνοδο, σημειώνοντας ότι τον περασμένο Απρίλιο, το Steam VR κατέγραψε περίπου ένα εκατομμύριο συνδεδεμένα headsets. Ίσως αυτή της η αναφορά να σχετίζεται και με το Half Life: Alyx. Εξάλλου η ίδια η εταιρεία θεωρεί ότι το VR δεν θα χρησιμοποιείται μόνο στο gaming, αλλά και στους τομείς της δημιουργίας, της συνεργασίας και της εκμάθησης.
Το πρώτο VR headset της HP, Reverb, είχε δεχθεί θετικές κριτικές κυρίως για την απεικόνιση υψηλής ανάλυσης και ανταγωνιστικής τιμής, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι δεν ήταν τόσο φιλικό προς τον χρήστη, κάτι που τώρα δείχνει να έχει αντιληφθεί περισσότερο.

Διαβάστε για το HP Reverb G2 και συζητήστε γι΄αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Διαβάστε για το Index VR της Valve και τις πωλήσεις μετά την ανακοίνωση του Half Life: Alyx.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.