"Έφυγε" ο William English, συνδημιουργός του πρώτου mouse για υπολογιστές

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
"Έφυγε" ο William English, συνδημιουργός του πρώτου mouse για υπολογιστές

"Έφυγε" ο William English, συνδημιουργός του πρώτου mouse για υπολογιστές

Σε ηλικία 91 ετών.

Το 1968 ο William English και ο Douglas Engelbart παρουσίασαν για πρώτη φορά σε κοινό το πρώτο περίφημο "ποντίκι" ή αλλιώς "mouse". Μία συσκευή που θα άλλαζε εντελώς το μέλλον της τεχνολογίας στα PC, όπως το γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Η πλοήγηση στους τότε υπολογιστές της εποχής (που είχαν το μέγεθος ντουλαπιών ή ακόμη και ολόκληρου δωματίου) ήταν δύσκολη και γινοταν μέσω punch cards και printouts, μέχρι που το mouse άρχισε να λύνει κάθε πρόβλημα. Ο English δούλεψε στο Augmentation Research Centre (ARC) του SRI International, το οποίο τότε διερευνούσε νέους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες υπολογιστών θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τους υπολογιστές και την τεχνολογία.

william english first mouse inventor

Το πρώτο mouse αποτελούνταν από ξύλο παύκου, ένα κουμπί κι ένα καλώδιο σύνδεσης. Είχε δύο ποτενσιόμετρα, εξαρτήματα τα οποία ανίχνευαν την κίνηση δύο μικρών τροχών καθώς ο χρήστης μετακινούσε την συσκευή. Σκεφτείτε ότι αν αυτή η εφεύρεση δεν είχε παρουσιαστεί το 1968, τότε μπορεί μια ανάλογη εφεύρεση να ερχόταν αρκετά χρόνια μετά (και ενδεχομένως να μην λεγόταν ποντίκι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το mouse ονομάστηκε έτσι γιατί ο κέρσορας εκείνη την εποχή λεγόταν CAT και η όλη εφεύρεση έδινε την αίσθηση του κυνηγητού, ανάμεσα στη γάτα και το ποντίκι.

first computer mouse

Μετέπειτα στην καριέρα του, ο English εργάστηκε στο Xerox Palo Alto Research Centre (PARC), όπου ανέπτυξε ένα mouse με μπίλια. Αφήνει πίσω του την γυναίκα του Roberta και δύο παιδιά, τους Aaron και John, αλλά και μια θετή κόρη, την Patricia και μια εγγονή, σύμφωνα με τους New York Times.

Διαβάστε ακόμη για το ασύρματο NES mouse που φτιάχτηκε από σχέδιο δεκαετίας και συζητήστε για τους θανάτους εφευρετών στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification