Ειδήσεις FPS VR games από την Valve

VR games από την Valve

Tuesday, 30 Apr 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (3 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c5/d9/d2/aperture-hand-labs-33-1556653786.jpg
 

VR games από την Valve

Το ένα από τα τρία games θα έχει AAA προδιαγραφές. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/10/16] Σύμφωνα με καταχωρήσεις στο Destinations VR app, η Valve εργάζεται επάνω σε μια virtual reality έκδοση του Half-Life.

Η εταιρεία ανάπτυξης πίσω από τα Half-Life πειραματίζεται επάνω σε μια VR εκδοχή της δημοφιλούς FPS σειράς. Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν οι νέες καταχωρήσεις στο VR app της Valve που αφορούν νέα assets όπως όπλα και άλλα αντικείμενα. Όπως φαίνεται, η Valve είτε έχει στα σχέδιά της να ξεκινήσει την ανάπτυξη του Half-Life: VR, είτε το νέο της project βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Έως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν το HF:VR αφορά remake, κάποιο spinoff ή το Half-Life 3.

[UPDATE: 10/2/17 - 3 VR Games] Τέσσερις μήνες μετά την αρχική φήμη για το Half-Life VR, η Valve αποκάλυψε ότι ετοιμάζει τρία VR games. Η Valve αποτελεί developer των σειρών Half-Life, Portal και Team Fortress. Άραγε θα δούμε κάποια εξ αυτών σε VR εκδόσεις; Το μέλλον θα δείξει.

Την φήμη επιβεβαίωσε ο Gabe Newell, ιδρυτής και πρόεδρος της Valve, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρόκειται για πλήρη games και όχι πειραματικό demo software. Τα τρία αυτά games αναπτύσσονται με Source 2 engine και Unity.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Newell πρόσθεσε ότι οι developers του έχουν δοκιμάσει τα Half-Life 2 και Team Fortress σε VR. Θυμίζουμε ακόμη ότι η Valve συνεργάστηκε με την HTC για την δημιουργία του Vive, ενώ ο Newell εχει τονίσει στο παρελθόν ότι τα VR exclusives είναι κάτι άσχημο για την βιομηχανία και ρίσκο για τους developers. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε ότι τα τρία games που θα αναπτύξει θα είναι συμβατά με όλα τα VR headsets.

[UPDATE 2: 30/4/18 - Το ένα παιχνίδι θα έχει AAA προδιαγραφές] Η Valve ανακοίνωσε ότι το ένα από τα τρία VR games που ετοιμάζει θα έχει προδιαγραφές "ναυαρχίδας".

Άραγε θα πρόκειται για Half-Life VR game; Για να δούμε. Προς το παρόν ο Gaben και η παρέα του μας κάνουν tease.

 

 

Πάντως, μαζί με το Valve Index, η Αμερικάνικη εταιρεία ανέβασε και screenshots ενός tech demo με την ονομασία Aperture Hand Labs.

Διαβάστε όλες τις φήμες για το Half-Life 3 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic. Δείτε επίσης τις πληροφορίες για τις ταινίες Portal και Half-Life και το Half-Life: Threewave mod.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 11/10/2016 07:42
Δώστε μας κάποια είδηση για Half-Life 3.Οτιδήποτε είναι σημαντικό για εμας. :-)
#2 +1 ashbringer (Level 25) 11/02/2017 08:27
Halflife 3 και πάλι Halflife 3 αναμένουμε νεότερα.Ελπίζω ένας απο τους 3 τίτλους να είναι το Half-life.
#3 akiszax (Level 21) 30/04/2019 23:11
Οντος στο μέλλον θα δείξει, και είναι πολλα υποσχόμενο!!
Notification