Ειδήσεις FPS Review bombing στο Call of Duty: Modern Warfare λόγω προπαγάνδας

Review bombing στο Call of Duty: Modern Warfare λόγω προπαγάνδας

Monday, 28 Oct 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a0/41/d4/call-of-duty-mobile-russian-propaganda-92-1572300103.jpg
 

Review bombing στο Call of Duty: Modern Warfare λόγω προπαγάνδας

Με στόχο το Metacritic.

 

Η κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare συνοδεύτηκε από review bombing στο Metacritic, καθώς πολλοί gamers θεωρούν ότι οι σεναριογράφοι της Infiinity Ward, θυγατρικής της Activision, κατασκεύασαν προπαγάνδα κατά της Ρωσίας, αλλάζοντας γεγονότα του παρελθόντος.

 

3.300 χρήστες στην έκδοση για PS4 και 500 στην έκδοση για Xbox One έχουν δώσει ένα 3/10. Στα PC η κατάσταση είναι χειρότερη με 1.300 gamers να δίνουν ένα 2.4/10, σκορ που αποτελεί το χαμηλότερο όλων των εποχών από χρήστες στη σειρά Call of Duty.

Η αφορμή
Στο Call of Duty: Modern Warfare, οι Ρώσοι εμφανίζονται ως οι "κακοί" της υπόθεσης, με ορισμένες ιστορικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή να παρουσιάζονται ότι έγιναν από αυτούς, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από την Αμερική και τις Δυτικές δυνάμεις. Ορισμένα σχόλια αναφέρουν ότι γίνεται "Προπαγάνδα κατά της Ρωσίας κι ότι οι Ρώσοι είναι οι κακοί της υπόθεσης", ενώ προκαλούν τους developers να τους δείξουν μέσω νέων games τα πραγματικά γεγονότα και τα πολεμικά εγκλήματα των Αμερικανών.

Στο σενάριο παρουσιάζονται συστηματικές επιθέσεις Ρώσων στρατιωτών προς στρατιώτες της Μέσης Ανατολής, ενώ γίνονται αναφορές και σε γεγονότα του παρελθόντος και συγκεκριμένα "Ρωσικές επιθέσεις που συνέβησαν δεκαετίες πριν". Ωστόσο, το Call of Duty: Modern Warfare περιέχει ένα υποθετικό και όχι πραγματικό σενάριο. Ορισμένα από τα σχόλια κατηγορούν μάλιστα τους σεναριογράφους του Call of Duty ότι παρουσίαζαν τους Ρώσους μονίμως ως τους κακούς της υπόθεσης.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Call of Duty: Mobile και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification