Ειδήσεις FPS Battlefield V Battle Royale mode: Firestorm

Battlefield V Battle Royale mode: Firestorm

Thursday, 21 Mar 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης
New Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/57/f8/cc/battlefield-v-battle-royale-mode-79-1552584984.jpg
 

Battlefield V Battle Royale mode: Firestorm

Νέο gameplay trailer με επίδειξη των χαρακτηριστικών του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/4/18] Μετά τα PUBG και Fortnite πολλές εταιρείες ετοιμάζουν Battle Royale games ή Battle Royale modes στα games τους. Μία εξ αυτών είναι και η EA DICE, δημιουργός της σειράς Battlefield, η οποία φημολογείται ότι ετοιμάζει Battle Royale mode για το Battlefield V.

Η φήμη προέρχεται από το VentureBeat, το οποίο επικαλείται έμπιστη πηγή μέσα από την εταιρεία που θέλει να παραμείνει ανώνυμη. Η EA DICE δοκιμάσει το mode αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα το κυκλοφορήσει μαζί με το λανσάρισμα του παιχνιδιού ή αργότερα, ενώ δεν αποκλείεται και το να εγκαταλειφθεί στην πορεία.

Το Battlefield V φημολογείται ότι θα λάβει χώρα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που ακούγεται λογικό, μιας και το Battlefield 1 μας γύρισε στον Α' Παγκόσμιο. Υπάρχουν επίσης φήμες για Co-op και randomly-generated αποστολές. Το δεύτερο μου ακούγεται εξαιρετικό.

[UPDATE: 24/5/18 - Δημόσια παραδοχή από τον διευθύνοντα παραγωγό] Υψηλόβαθμο στέλεχος της θυγατρικής εταιρείας της ΕΑ που αναπτύσσει το Battlefield V, της DICE, μίλησε για την πιθανότητα να δημιουργηθεί Battle Royale mode στο επερχόμενο Battlefield.

Παρότι δεν αναφέρθηκε τίποτα στην εκτενή παρουσίαση της Τετάρτης, 23 Μαΐου, ο διευθύνων παραγωγός του game, Andreas Morrel, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Gamespot ότι η DICE εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και πως δεν έχει πάρει κάποια οριστική απόφαση ακόμα. Μάλιστα, τόνισε πως η επιτυχία του είδους δεν αγνοείται από τους developers του Battlefield V, αλλά και ότι το Battle Royale θα αποτελούσε ταιριαστή προσθήκη.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος ανταγωνιστής του Battlefield V, το Call of Duty: Black Ops 4, αναπτύσσει Battle Royale mode, εξ ου και ο λόγος που προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η DICE δεν έχει ανακοινώσει κάτι ανάλογο για το νέο Battlefield.

[UPDATE 2: 9/6/18 - Battle Royale mode] Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι το Battlefield V θα έχει Battle Royale mode.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ για το Multiplayer mode.

[UPDATE 3:  27/8/18 - Δεν αναπτύσσεται από την EA Dice] Το Battle Royale mode του Battlefield V δεν αναπτύσσεται από την EA Dice, αλλά από μια άλλη εταιρεία ανάπτυξης.

Σε ορισμένα games, ειδικά στα AAA, εταιρείες ανάπτυξης συνεισφέρουν στο multiplayer ώστε το development να τελειώσει πιο γρήγορα. Αυτό το έχουμε δει άλλωστε και στη σειρά Call of Duty. Στο Battlefield V η EA Dice θα βοηθηθεί από άλλους developers, σύμφωνα με τον Ben Walke, Community lead των Star Wars games της EA.

Το θέμα είναι ότι η Electronic Arts δεν έχει ανακοινώσει καν ποια είναι αυτή η εταιρεία ανάπτυξης, για δικούς της λόγους. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται είτε για κάποια γνωστή θυγατρική της EA Games, είτε για κάποια ομάδα που εργάζεται εσωτερικά και όχι από developers που δεν έχουν δείξει δείγμα γραφής.

[UPDATE 4: 7/9/18 - Θα αναπτυχθεί από την Criterion Games] Η σκιώδης εταιρεία ανάπτυξης πίσω από το Battle Royale mode του Battlefield V αποκαλύφθηκε και είναι η Criterion Games, γνωστή από τίτλους όπως το Star Wars Battlefront 2, η σειρά Burnout και το Need for Speed Most Wanted.

Το επονομαζόμενο Firestorm, Battle Royale mode του Battlefield V θα δίνει μεγάλη βάση στα οχήματα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το πως μια εταρεία όπως η Criterion με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη τίτλων που περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον οχήματα είναι αυτή που το αναπτύσσει.

[UPDATE 5: 24/10/18 - Έρχεται τον Μάρτιο] Το Battlefield V: Battle Royale mode με τίτλο "Firestorm" θα κυκλοφορήσει τελικά τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της Electronic Arts.

Το Battle Royale mode θα συνδυάζει ομαδικότητα, δυνατά οχήματα, καταστροφές περιβάλλοντος και πολλά άλλα καλούδια. Πριν το Firestorm, θα κυκλοφορήσει το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο του War Stories single-player campaign. Απ' ότι φαίνεται...το παιχνίδι δεν είναι 100% έτοιμο στο λανσάρισμα, οπότε θέλει ένα διάστημα για να δούμε τα νέα updates του.

[UPDATE 6: 8/11/18 - Στόχος οι 64 παίκτες] Η EA Dice ανακοίνωσε ότι στόχος της εταιρείας ανάπτυξης για το Firestorm (Battle Royale) mode που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο είναι οι 64 παίκτες. 

Αυτό πρακτικά, αν παίζετε σε Squads, σημαίνει 16 ομάδες των 4 παικτών η καθεμία. Το Battle Royale mode θα έχει οχήματα, ενώ μελλοντικά στόχος των developers είναι η υποστήριξη έως και 100 παικτών, σύμφωνα με τον Ryan McArthur, Senior Development Director.

[UPDATE 7: 8/3/19 – Διέρρευσε βίντεο με tutorial του mode] Ένα Daily Order challenge εμφανίστηκε χθες στο Battlefield V το οποίο καλούσε τους παίκτες να παίξουν το ακόμα ακυκλοφόρητο Firestorm battle royale mode, πράγμα που αποτελεί στοιχείο για την επερχόμενη κυκλοφορία του.

Σήμερα, κυκλοφόρησε leaked video με tutorial του mode στο YouTube το οποίο μας δίνει μια γεύση του πως θα λειτουργεί. Θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε ως solo, duo και squad. Αφού προσγειωθείτε στον χάρτη θα ανοίγετε χρηματοκιβώτια με αντικείμενα και θα καλείστε να ολοκληρώσετε objectives τα οποία θα σας ανταμείβουν με ενισχύσεις, loot και σπάνια οχήματα. Δείτε το βίντεο.

Τα όπλα χωρίζονται σε 3 rarity levels (common, rare και epic) με τα καλύτερα από αυτά να δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα όπως scopes, μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σφαίρες και χαμηλό recoil. Δεν φαίνεται ωστόσο να υπάρχει weapon customization όπως για παράδειγμα στο Apex Legends. Κάθε weapon class θα χρησιμοποιεί διαφορετικό ammo type ενώ θα υπάρχουν και backpack upgrades για να μπορείτε να κουβαλάτε περισσότερα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα release date του mode.

[UPDATE 8: 14/3/19 - Το πρώτο επίσημο τρέιλερ] Η Electronic Arts φέρνει το Battle Royale mode στο Battlefield V.

Το επονομαζόμενο και Firestorm mode θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου. Οι πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι όσες διέρρευσαν στις 8/3, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παραπάνω update. Δείτε το επίσημο τρέιλερ:

[UPDATE 8: 19/3/19 - Το νέο γιγάντιο map] Ήταν αναμενόμενο ότι το map του Firestorm θα ήταν μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, αλλά πλέον γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγαλύτερο.

O λογαριασμός Twitter του Battlefield V αποκαλύπτει μερικές συγκρίσεις μεταξύ του Battle Royale map Halvoy και του Hamada, του μεγαλύτερου map που θα βρείτε στο multiplayer μέχρι και σήμερα. Απ’ ότι φαίνεται, το Halvoy είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το Hamada.

 

 

 

Έχετε υπόψιν παρ’ όλα αυτά, ότι στο τελευταίο trailer για το Firestorm φαίνεται πως σε κάθε match θα παίζετε σε ένα περιορισμένο κομμάτι του map, οπότε δεν θα είναι προσβάσιμη ολόκληρη η έκταση του Halvoy ταυτόχρονα.

[UPDATE 9: 19/3/19 - Gameplay trailer] H EA δημοσίευσε ένα νέο gameplay trailer για το Firestorm, στο οποίο παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του Battle Royale mode του Battlefield V. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Διαβάστε επίσης το review μας για το Battlefield V και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 27/08/2018 21:31
Λογικά δεν προλαβαίνουν, η κάποιου είδους συνεργασία.
#2 Blood Prince (Level 27) 08/09/2018 04:36
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αυξήσουν την διάρκεια του single player campaign.Αν είναι πάλι 7-8 ώρες δύσκολο να ενδιαφερθώ να το αγοράσω.
#3 akiszax (Level 21) 08/11/2018 21:21
Quoting akiszax:
Λογικά δεν προλαβαίνουν, η κάποιου είδους συνεργασία.

Εννοειτε οτι θα πρεπει να ειναι οι 64 παίκτες Standard.
Notification