Ειδήσεις FPS PUBG: Ban σε 12 pro παίκτες

PUBG: Ban σε 12 pro παίκτες

Friday, 11 Jan 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Γιάννης Αρβανίτης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8a/b8/1d/playerunknown-s-battleground-pubg-wallpaper-960x600-6408-1-60-1547220468.jpg
 

PUBG: Ban σε 12 pro παίκτες

Κατηγορήθηκαν για radar hacking.

Έχουμε συνηθίσει πλέον να ακούμε για μεγάλα ban waves στο PUBG και φαίνεται ότι ακόμα και οι pro παίκτες πέφτουν θύματα πολλές φορές, καθώς η PUBG Corp έκανε ban 12 από αυτούς είτε για cheating είτε επειδή επέτρεψαν σε συμπαίκτες τους να χρησιμοποιήσουν cheats.

To πρώτο κρούσμα υπήρξε τον περασμένο Δεκέμβριο όπου σε ban wave πιάστηκαν 4 pro παίκτες και 30,000 άλλοι παίκτες. Στο τωρινό ban wave πιάστηκαν 12 pro παίκτες, 10 για χρήση cheats και 2 επειδή επέτρεψαν την χρήση cheats σε συμπαίκτες τους στο PUBG Europe League Qualifiers.

 

 

 

Οι 6 pro παίκτες που χρησιμοποίησαν cheats σε pro matches έλαβαν ban 3 ετών από συμμετοχή σε pro competitions ενώ οι υπόλοιποι 4 έλαβαν αντίστοιχο ban για 2 μόλις έτη επειδή χρησιμοποίησαν cheats σε public matches. H Ευρωπαϊκή ομάδα Sans Domicile, της οποίας 4 μέλη συμπεριλαμβάνονται στα bans για cheating, έχασε την θέση της στο Contenders League και μπορεί να συμμετέχει σε αντίστοιχα events μόνο κατόπιν απόκτησης νέου roster. Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών η PUBG Corp ανακοίνωσε ότι οι pro παίκτες θα χρειάζεται να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα accounts τους στο παιχνίδι πρωτού συμμετέχουν σε events.

H PUBG Corp δεν έχει εξηγήσει μέχρι στιγμής τον ακριβή λόγο για τα bans, έχει δηλώσει μόνο οτι οφείλονται σε χρήση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού το οποίο βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Ωστόσο κάποιοι από τους banned παίκτες κάνουν λόγο για χρήση radar hacking. Μια μέθοδος cheating που χρησιμοποιεί VPN για να διαβάσει πακέτα δεδομένων του παιχνιδιού που αποστέλλονται στον server. Η μέθοδος αυτή είναι δύσκολη στον εντοπισμό της διότι δεν χρειάζεται να εισέλθει στα game files. To αποτέλεσμα είναι να μπορείτε να δείτε την τοποθεσία των αντιπάλων και των αντικειμένων στον χάρτη. Ο Youtuber wtfmoses εξηγεί παρακάτω πως λειτουργεί αυτή η μέθοδος.

Τον Οκτώβριο, χρήστες του Reddit έκαναν ανάλυση στην Κορεάτικη σελίδα του PUBG και υπολόγισαν πάνω από 13 εκατομμύρια bans λογαριασμών από το launch του παιχνιδιού μέχρι σήμερα. Το τελευταίο banwave ήταν κατά πολύ μικρότερο από άλλα, αλλά αυτό ήταν λόγω του ότι είχε να κάνει με ένα πολύ συγκεκριμένο και δύσκολο στην εύρεση cheat.

Διαβάστε το review του PUBG και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί PUBG γράφοντας το ID σας στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification