Ειδήσεις FPS Φήμες για το νέο Call of Duty Black Ops: Cold War

Φήμες για το νέο Call of Duty Black Ops: Cold War

Friday, 14 Aug 2020  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/79/dd/69/call-of-duty-black-ops-teaser-43-1597423772.jpg
 

Φήμες για το νέο Call of Duty Black Ops: Cold War

Δύο νέες εικόνες κάνουν tease το σενάριο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/8/19] Ο LongSensation, ένας γνωστός game leaker, δήλωσε μέσω Twitter ότι έχει πληροφορίες πως το νέο Call of Duty που θα βγει το 2020 θα ονομάζεται είτε Call of Duty: Black Ops, είτε Call of Duty: Black Ops V.

Θα διεξάγεται -όπως αναφέρει- την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και θα περιέχει 40 χρόνια πολέμων, όπως αυτούς του Βιετνάμ και της Κορέας. Θα είναι επίσης πιο σκληρό και φριχτό σε βία και αίμα από το Modern Warfare.

Το παρακάτω αποτελεί απλά φήμη, την οποία δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε. 

[UPDATE: 6/1/20 - Δεν θα έχει jetpacks] Ο David Vonderhaar, Design Director του Call of Duty στην Treyarch, δήλωσε στο Twitter ότι το νέο Call of Duty δεν θα έχει jetpacks.

Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι δεν θα διεξάγεται στο μέλλον. Θα δούμε στην πράξη τι θα ισχύσει για την χρονική περίοδό του όταν θα έρθει η επίσημη ανακοίνωση.

[UPDATE 2: 7/1/20 - Ο Vonderhaar αρνείται ότι δήλωσε πως δεν θα υπάρχουν jetpacks] Παρά τις πολυάριθμες χθεσινές αναφορές που έκαναν λόγο για την μη ύπαρξη jetpacks στο επόμενο Call of Duty, ο Director του παιχνιδιού David Vonderhaar, είπε ότι ουδέποτε έκανε τέτοια δήλωση.

Ο David Vonderhaar είχε πει στο Twitter ένα ξεκάθαρο "Όχι" στα jetpacks σε gamer όταν ερωτήθηκε, συνοδευόμενο μάλιστα και από το σχόλιο "Έχω PSTD (Διαταραχή μετατραυματικού στρες)". Μία ημέρα μετά, ο Vonderhaar δήλωσε: "Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Μου αρέσει να είμαι στα πρωτοσέλιδα". Προφανώς ο Vonderhaar αστειευόταν αλλά δεν το καταλάβαμε χθες λόγω γραπτού λόγου ή πολύ απλά του αρέσει το τρολάρισμα.

[UPDATE 3: 7/2/20 - Επιβεβαιώθηκε από την Activision] Στην σύσκεψη με τους επενδυτές, η Activision επιβεβαίωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο “premium” Call of Duty μέσα στο έτος.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε ποια εταιρία το αναπτύσσει. Συνήθως η Activision ανακοινώνει τις εταιρίες ανάπτυξης με τις οποίες συνεργάζεται. “Και φυσικά, στο τέταρτο τρίμηνο έχουμε ένα καινούργιο premium Call of Duty, το οποίο μας έχει ενθουσιάσει από τα play tests,” δήλωσε ο Coddy Johnson, διευθυντής και COO. Η Activision επίσης δήλωσε ότι δεν περιμένει οι πωλήσεις να είναι στο ύψος αυτών του Modern Warfare, ωστόσο μπορεί να ελπίζει. Σύμφωνα με φήμες, πρόκειται για έναν Black Ops τίτλο. Η Activision συνήθως ανακοινώνει την Treyarch με περηφάνεια ως εταιρία ανάπτυξης, αυτή την φορά ωστόσο δεν το έκανε.

[UPDATE 4: 21/4/20 - Θα διεξάγεται στο Βιετνάμ] Το TheGamingRevolution λέει ότι γνωρίζει πως το νέο Call of Duty δεν θα αποτελεί Black Ops.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του Kotaku Jason Schreier, πρόσθεσε ότι το παιχνίδι θα εστιάσει στον πόλεμο του Vietnam. Θεωρεί επίσης ότι δεν αποτελεί reboot του αρχικού Black Ops που είχε κυκλοφορήσει το 2010 και διεξαγόταν επίσης στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

[UPDATE 5: 6/5/20 - Επιβεβαιώθηκε από την Activision] Στα πλαίσια συνάντησης επενδυτών για την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, η Activision ανακοίνωσε την αύξηση των downloads του Call of Duty: Warzone και παράλληλα επιβεβαίωσε την ύπαρξη του νέου Call of Duty, λέγοντας ότι θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2020.

[UPDATE 6: 20/5/20 - Επιβεβαιώθηκε από την Activision] Σύμφωνα με τον γνωστό leaker Okami, το όνομα του επερχόμενου τίτλου της Activision, είναι Call of Duty: Black Ops Cold War.

Ο Okami, του οποίου τα leaks, έχουν επαληθευτεί πολλάκις στο παρελθόν, ανέβασε ένα post στο Twitter, με το cover art του επίσημου Black Ops και τις λέξεις Cold War, τοποθετημένες με Photoshop από κάτω. Φαίνεται ότι οι πληροφορίες διασταυρώνονται και από τρίτες πηγές, επαληθεύοντας το όνομα Call of Duty: Black Ops Cold War.

Ακόμα μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι η ομάδα ανάπτυξης που θα αναλάβει τον εν λόγω τίτλο της Activision, η Treyarch, όπως επίσης και αναφορές που έχουν γίνει για ενσωμάτωση του πολέμου του Vietnam μέσα στην θεματολογία με κάποιο τρόπο.

Ακόμα ένα στοιχείο είναι τα easter eggs που έχουν εντοπιστεί εντός του Warzone, τα οποία συμπίπτουν επίσης με το σενάριο του ψυχρού πολέμου.

Τα Call of Duty games, αποκαλύπτονται συνήθως μέσα στον Μάιο κάθε χρόνο, με την παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού όμως και την επίδραση της στην καθημερινότητα, από ότι φαίνεται τα πράγματα θα γίνουν διαφορετικά φέτος, αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα ο μήνας. Περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία.

[UPDATE 7: 25/5/20 - Εντοπίστηκε RCXD σε κτήριο του Warzone] Οι φήμες για τον τίτλο του επερχόμενου Call of Duty συνεχίζουν να φουντώνουν, αυτή την φορά λόγω κάποιων easter eggs που ανακαλύφθηκαν στο Warzone.

Ειδικότερα, πάνω σε ενα τραπέζι μέσα σε ένα κτήριο εντοπίστηκε ένα RCXD. Το RCXD είναι γνωστό killstreak από την σειρά Black Ops. Αυτό ανακαλύφθηκε μετά το άνοιγμα ενός bunker στο Warzone. Ένα άλλο bunker περιέχει μια πυρηνική κεφαλή που, σύμφωνα με φήμες, θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει τον χάρτη να έχει ένα cold war theme.

Μπορείτε να δείτε το RCXD παρακάτω:

[UPDATE 8: 25/5/20 - 23:00 - Η Activision Blizzard επιβεβαίωσε την φετινή κυκλοφορία του σε συνέδριο επενδυτών] Σύμφωνα με νέες φήμες, η Activision Blizzard ενημέρωσε τους επενδυτές της ότι το νέο Call of Duty θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

[UPDATE 9: 9/6/20 - Φήμη για αποκάλυψη την Πέμπτη] Σύμφωνα με νέα φήμη που προέρχεται από τον David Vonderhaar, Senior Designer και developer της Treyarch, έκανε ένα tease στο Twitter την Δευτέρα, βάζοντας τρία emojis με κούπα του καφέ, κάτι που ίσως μας προϊδεάζει ότι την Πέμπτη η Sony θα αποκαλύψει το νέο Call of Duty στο PS5 online event.

[UPDATE 10: 10/6/20 - Νέες φήμες που περιλαμβάνουν ζόμπι] Σύμφωνα με το PS4 database, ένα site το οποίο έχει κατάλογο με την δραστηριότητα στο PSN, υπάρχει μια νέα καταχώρηση με τίτλο "The Red Door". Το Content ID του είναι το “EP0002-CUSA20074_00-COD2020INTALPHA1,”. Την είδηση επιβεβαίωσε το PS4 Patches, όπως και το ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια alpha έκδοση του παιχνιδιού.

Επίσης, σύμφωνα με το ModernWarzone, στην καταχώρηση υπάρχουν ακρωνύμια που παραπέμπουν στα campaign (CP), multiplayer (MP), Zombies (ZM), Warzone (WZ) και Warzone Zombies (WZZM), συνεπώς το παιχνίδι ίσως να έχει Zombies mode αλλά και Warzone Zombies mode.

[UPDATE 11: 16/7/20 - Το The Red Door εμφανίζεται στο Microsoft Store] Η κωδική ονομασία Red Door αντιπροσωπεύει το νέο Call of Duty 2020 και μετά από την εμφάνιση της στο PSN τον προηγούμενο μήνα τώρα παρουσιάστηκε και πάλι στο Microsoft Store.

Το νέο FPS της Activision απέκτησε τη δική του σελίδα στο Microsoft Store με την ίδια κωδική ονομασία και το ίδιο κόκκινο εξώφυλλο. Αυτή η προσθήκη φαίνεται πως απευθύνεται αυστηρά για το Xbox One, ενώ το μέγεθός της είναι 81,65 GB, όπως ακριβώς και στο PSN. Έχει επίσης και το ίδιο ακριβώς mature rating με όλα τα υπόλοιπα Call of Duty games.

Το παιχνίδι συνοδεύεται από μία σύντομη περίληψη που αφορά την ιστορία του. Το κείμενο αναφέρει τα εξής: "Υπάρχουν περισσότερες από μία αλήθεια. Εάν ψάχνετε για ερωτήσεις, ετοιμαστείτε να αμφισβητήσετε τα πάντα και να αποδεχτείτε ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Η Κόκκινη Πόρτα περιμένει, τολμάτε να τη διαβείτε;"

H προσθήκη αυτή μπορεί να αφήνει να εννοηθεί ότι πλησιάζει ο καιρός για την μεγάλη αποκάλυψη, εκτός και αν πρόκειται για λάθος του Microsoft Store.

[UPDATE 12: 19/7/20 - KBG, καρτέλ και Μόσχα] Dataminers ανακάλυψαν ότι το Call of Duty: The Red Door περιέχει στον κώδικά του τις παρακάτω λέξεις:
"Μαύρη Θάλασσα", "Καρτέλ", "KGB", "Miami", "Μόσχα", "Δορυφόρος", "Tank", "Τούνδρα".

Συνεπώς το παιχνίδι θα διεξάγεται στη Ρωσία, θα έχει αφορά KGB και ναρκωτικά (πιθανόν και άλλα πράγματα) και θα έχει αποστολές στη Μόσχα και σε περιοχές όπου θα υπάρχει τούνδρα.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν οι παρακάτω λέξεις:

"ger_stakeout", "nam_armada", "nam_prisoner", "nic_revolution", "rus_amerika", "rus_duga", "rus_kgb", "rus_siege", "rus_yamantau", "(sidemission) tundra", "(sidemission) takedown", "takedown"

Από ότι φαίνεται θα συμμετέχετε σε κάποια παρακολούθηση στη Γερμανία. Το "nam" αναφέρεται προφανώς στο Βιετνάμ, όπου θα προσπαθήσετε ίσως να ελευθερώσετε κάποιον αιχμάλωτο. Το νικ είναι συντομογραφία της λέξης Νικαράγουα, η οποία συνδυάζεται με τη λέξη επανάσταση. Το "rus" αναφέρεται προφανώς στη Ρωσία, ενώ το "duga" είναι ραντάρ και το "Yamantau" είναι βουνό της χώρας. Η λέξη "takedown" μάλλον σχετίζεται με την καταστροφή του εν λόγω ραντάρ, το οποίο θα βρίσκεται πάνω στο Ρωσικό βουνό.

Μία ακόμη λέξη όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το "Silver" που είναι στην ουσία μία αναφορά στo zombies mode.

[UPDATE 13: 20/7/20 – Zombie mode και νέες τοποθεσίες] Σύμφωνα με τον leaker The Gaming Revolution, το νέο Call of Duty δεν θα ονομάζεται "The Red Door" αλλά "Black Ops: CIA", όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter, με βάση τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχει από την Activision.

[UPDATE 14: 26/7/20 - Cold War] Σύμφωνα με διαφήμιση των Doritos, το νέο Call of Duty: Black Ops θα έχει υπότιτλο "Cold War". Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά όνομα που ακούμε, μετά από τα The Red Door και CIA.

[UPDATE 15: 5/8/20 - Θα αποκαλυφθεί σύντομα μέσα από το Call of Duty: Warzone] Η Activision δήλωσε ότι στοχεύει να παρουσιάσει το νέο Call of Duty μέσα από το Warzone. Να το αποκαλύψει δηλαδή με την μορφή event. Ο Rob Kostich, πρόεδρος της Activision, ισχυρίζεται ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Χαρακτηριστικά ανέφερε στους επενδυτές της εταιρείας: "Το Warzone μας κάνει να ξανασκεφτούμε που θα αποκαλύψουμε τον επόμενο τίτλο μας. Ανυπομονούμε να τον κοινοποιήσουμε στο community και πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι ένας πολύ διαφορετικός και πιο ελκυστικός τρόπος από οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Το Call of Duty: Black Ops Cold War αναπτύσσεται από τις Raven Software και Treyarch. Οι πληροφορίες για τους χάρτες, το multiplayer και το zombies mode έχουν ήδη διαρρεύσει, όχι μόνο από αρχεία του παιχνιδιού που δημοσιεύθηκαν σε PSN και Xbox Live, αλλά και από τα Doritos!

[UPDATE 16: 7/8/20 - Know your history teaser στο Call of Duty: Warzone] Το πρώτο teaser του Call of Duty: Black Ops αποκαλύφθηκε μέσω του Call of Duty: Warzone. Ενώ ο παρακάτω χρήστης οδηγάει ένα τζιπ, ξαφνικά η οθόνη τρεμοπαίζει και εμφανίζεται το μήνυμα "Know your history".

Η αναφορά εντοπίστηκε από τον χρήστη NutterButterAF. Για να εμφανιστεί το teaser θα πρέπει να πάρετε ένα red key card στο τρένο που πάει στο bunker. Οδήγησε σχεδόν εκτός ορίων στο νότιο μέρος του χάρτη και το teaser εμφανίστηκε μετά από 30 δευτερόλεπτα.

[UPDATE 17: 14/8/20 - Δύο εικόνες κάνουν tease το σενάριο] Η Activision συνεχίζει να μας κάνει tease για το νέο Call of Duty: Black Ops - Cold Wars, αυτή τη φορά μέσω των δύο παρακάτω εικόνων, οι οποίες μας προϊδεάζουν για το τι θα δούμε.

call of duty black ops teaser

Η εικόνα του γράμματος αναφέρει ότι: "Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και πίσω από κλειστές πόρτες.
Τακτικές. Μανούβρες. Στρατηγικές.
Όλα είναι κομμάτια ενός περίπλοκου παζλ που σημαίνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου - του να κατακτάς ή να κατακτιέσαι.
Κώδικες. Σήματα. Κρυπτογράφοι.
Μυστικές επικοινωνίες που χρησιμοποιήθηκαν από εχθρούς και συμμάχους για χιλιάδες χρόνια.
Η πλοκή που αποκαλύπτεται τώρα έχει ιστορία δεκαετιών. Δεν θα αποκαλυφθεί σε μια νύχτα.
Ενώ κάποιες μάχες μπορούν να κερδιθούν εύκολα, άλλες θα χρειαστούν ημέρες.
Βρήκατε το πρώτο κομάτι από τα πολλά.
Ευχαριστηθείτε το ταξίδι. Είναι μέρος του παιχνιδιού.
Τα λάφυρα της νίκης δεν έρχονται σε όσους βιάζονται, αλλά σε όσους γνωρίζουν. -
"Κάθε μάχη κερδίζεται πριν ακόμη ξεκινήσει".
Να γνωρίζεις την ιστορία σου.

call of duty black ops teaser

Το teaser κάνει εμφανές ότι το σενάριο θα διαδραματίζεται στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και ειδικότερα το διάστημα 1961-1962.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Modern Warfare. Συζητήστε για το νέο Call of Duty στο παρακάτω forum topic

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification