Ειδήσεις FPS Valorant: Η Riot Games επιβεβαιώνει δύο βασικά προβλήματα που προκαλούν υψηλό latency

Valorant: Η Riot Games επιβεβαιώνει δύο βασικά προβλήματα που προκαλούν υψηλό latency

Friday, 08 May 2020  | in FPS | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/49/98/e6/valorant201-79-1588950289.jpg
 

Valorant: Η Riot Games επιβεβαιώνει δύο βασικά προβλήματα που προκαλούν υψηλό latency

 

Η ευθηνή πέφτει πάνω στην συμφόρηση του δικτύου λόγω κορωνοίού.

 

 

Σύμφωνα με τον technical director του Valorant Dave Heironymus, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα ταξίδια, δεν επέτρεψαν στην Riot Games να εγκαταστήσει νέα datacenters. Οι εταιρείες παροχής internet, αντιμετωπίζουν συμφόρηση του δικτύου με αποτέλεσμα να εμφανιστούν δύο βασικά προβλήματα όσον αφορά το latency και την σταθερότητα των servers: "Είναι κάτι που προσπαθούμε να λύσουμε όμως συνεχώς εμφανίζεται μία νέα πρόκληση την επόμενη μέρα, ειδικά με την πολύ υψηλότερη συμφόρηση του δικτύου από την προβλεπόμενη."

Δεν αποτελεί έκπληξη η αστάθεια του δικτύου αυτή την περίοδο, καθώς με την αύξηση των χρηστών ήταν αναμενόμενο αποτέλεσμα. Στις 7 Απριλίου η New York Times ανέφερε ότι το Netflix είχε αύξηση 17% σε χρήση, το Twitch 19.7% και το YouTube 15.2%. Για την διαχείριση της αυξημένης κίνησης στο δίκτυο, το Netflix κατέβασε την ποιότητα των streams του στην Ευρώπη, ενώ το YouTube έβαλε ως default τις χαμηλές αναλύσεις.

Όσον αφορά το latency του Valorant, ο Heironymus αναφέρει το ζήτημα του matching παικτών με κοντινούς συμπαίκτες και αντιπάλους για την διεξαγωγή ποιοτικότερων match σε τοπικά datacenters. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την είσοδο νέων παικτών στο Valorant, κάτι αναπόφευκτο μετά την επίσημη κυκλοφορία του FPS ενώ η Riot Games αναζητά συνεχώς τοποθεσίες για την εγκατάσταση νέων servers. Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας η εταιρεία κατάφερε να εγκαταστήσει servers στην Κορέα, την Βραζιλία και την Λατινική Αμερική.

 

Διαβάστε περισσότερα για τον κώδικα δεοντολογίας που θα εφαρμώσει η Riot Games στο Valorant και θα λειτουργεί σαν in-game νομοθεσία και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification