Ειδήσεις RPG Obsidian: "Το μέλλον των Pillars of Eternity είναι αμφίβολο"

Obsidian: "Το μέλλον των Pillars of Eternity είναι αμφίβολο"

Monday, 11 Nov 2019  | in RPG | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/03/64/43/pillars-of-eternity-sequel-unsure-12-1573493991.jpg
 

Obsidian: "Το μέλλον των Pillars of Eternity είναι αμφίβολο"

Οι πωλήσεις του Deadfire ήταν πολύ χαμηλές, παρά τις θετικές κριτικές.

Η Αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης Obsidian Entertainment είναι ένα από τα "δυνατά" ονόματα στον χώρο των RPG με κυκλοφορίες όπως τα Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2, τη σειρά Pillars of Eternity και το πρόσφατο The Outer Worlds.

O design director της εταιρείας, Josh Sawyer έκανε μια ανάρτηση στο Tumblr, όπου απαντά στην ερώτηση ενός χρήστη για το αν θα υπάρξει Pillars of Eternity 3. Η απάντησή του με λίγα λόγια ήταν ότι το δεύτερο μέρος της σειράς σημείωσε πολύ χαμηλές πωλήσεις παρά τις θετικές κριτικές και ότι πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι που συνέβη αυτό πριν παρθεί κάποια απόφαση για συνέχεια ή διακοπή της σειράς. Μερικές πιθανές εξηγήσεις που αναφέρει ο Sawyer είναι ότι είτε το κοινό "χόρτασε" με το πρώτο PoE και δεν χρειαζόταν sequel, είτε δεν έμαθε αρκετός κόσμος για την κυκλοφορία του, είτε ότι παρά τις θετικές κριτικές, δεν άρεσε στον κόσμο. Εξετάζοντας επιπλέον παραμέτρους, το να μην υπάρχει γενικό ενδιαφέρον για τα cRPGs αποκλείεται, διότι παρατηρείται μεγάλη αναβίωση του είδους από εταιρείες όπως η Larian (Divinity: Original Sin 2), η Owlcat (Pathfinder: Kingmaker) και η ZA/UM (Disco Elysium), ενώ το πρώτο Pillars of Eternity επίσης σημείωσε ικανοποιητικές πωλήσεις.

Μέχρι να βρεθεί η αιτία και να αποφασιστεί το μέλλον των Pillars of Eternity, η Obsidian επικεντρώνεται στο The Outer Worlds.

Διαβάστε επίσης το review του Pillars of Eternity II: Deadfire και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification