Ειδήσεις RPG Fear Effect Sedna

Fear Effect Sedna

Thursday, 05 May 2016  | in RPG | Γράφτηκε από τον Τάσος Νικολακόπουλος   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/11/59/9c/fear-effect-sedna-04-13-16-1-57-1462440120.jpg
 

Fear Effect Sedna

Θα κυκλοφορήσει και στα PS4 και Xbox One. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/4/16] Μια Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης επιχειρεί να αναβιώσει την σειρά Fear Effect.

Όσοι θυμάστε τα Fear Effect και Fear Effect 2 που είχαν κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2000 και τον Μάρτιο του 2001 αντίστοιχα για το πρώτο PlayStation, θα χαρείτε να μάθετε πως η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Sushee θέλει να συνεχίσει την σειρά, με το Fear Effect Sedna, ως μέρος του προγράμματος Collective της Square Enix.

Συγκεκριμένα, για να κυκλοφορήσει το Fear Effect Sedna, η Sushee ζητάει το ποσό των 100.000 ευρώ μέσω χρηματοδοτικής καμπάνιας στο Kickstarter. Αν θέλετε να βοηθήσετε στην υλοποίηση και ανάπτυξη του Sedna, μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του Kickstarter από τις 12 Απριλίου και μετά. 

Σε περίπτωση που ο στόχος επιτευχθεί και το χρηματικό ποσό καλυφθεί, το Fear Effect Sedna θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο επόμενο έτος. Βέβαια, το Sedna θα διαφέρει από τα προηγούμενα δύο Fear Effect στο είδος. Δεν θα είναι ένα Action-Adventure όπως οι προκάτοχοι του, αλλά περισσότερο ένα Turn Based Tactical RPG, με την Sushee να είναι εμπνευσμένη από το Shadowrun Returns. Αυτό σημαίνει πως εκτός από το είδος, θα βλέπετε τους χαρακτήρες από πάνω (3D isometric camera) και θα μπορείτε να χειριστείτε έως και πέντε ήρωες ταυτόχρονα. 

Οι χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα Fear Effect και Fear Effect 2, δηλαδή οι Hana, Rain Qin, Royce Glass και Jacob “Deke” DeCourt θα εμφανιστούν στο Sedna, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Πάντως, η ιστορία του Sedna θα αποτελέσει την συνέχεια εκείνης του Fear Effect 2.

[UPDATE: 5/5/16] Η Sushee Games ανακοίνωσε ότι το Fear Effect Sedna θα κυκλοφορήσει και σε κονσόλες.

Η εταιρεία ανάπτυξης ανέφερε ότι πήρε την δύσκολη απόφαση μεταφοράς του νέου Turn-based Tactical RPG στα PS4 και Xbox One λόγω της υψηλής ζήτησης του κόσμου. Στην έκδοση για τις κονσόλες θα μπορείτε να ελέγχετε έναν χαρακτήρα κάθε φορά, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν από πίσω. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορείτε να αλλάζετε χαρακτήρες. Η ανάπτυξη όλων των εκδόσεων θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η αντίστοιχη καμπάνια στο Kickstarter. Το port στις κονσόλες αφαιρέθηκε ως στόχος από την καμπάνια, αλλά προστέθηκαν στόχοι σχετικοί με τις κονσόλες. Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί λίγο πάνω από 75.000€, ενώ ο στόχος ανέρχεται στις 100.000€.

Οι developers έδωσαν στην δημοσιότητα και ένα gameplay βίντεο στο οποίο θα δείτε ορισμένα cutscenes και γρίφους. Σημειώστε ότι οι παρακάτω σκηνές είναι από πρώιμο στάδιο ανάπτυξης της έκδοσης για PC. Δείτε το βίντεο.

Το Fear Effect Sedna αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Διαβάστε το review του Shadowrun Returns από τον Γιάννη Μοσχονά. Συζητήστε για το Fear Effect Sedna σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Blood King (Level 23) 07/04/2016 21:06
Σαν χθες θυμάμαι την εποχή που έπαιξα (δυστυχώς δεν τερμάτισα ποτέ όμως) το Fear Effect 2 στο PS, φοβερός τίτλος με άφθονη δράση, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από τον απόγονο του.
#2 ashbringer (Level 25) 06/05/2016 17:09
Πολύ ωραίο και απο το gameplay video φαίνεται ακόμα καλύτερο.
Notification